F1 Nieuws

Lando Norris heeft pijnlijke boodschap voor McLaren-fans in China

Lando Norris heeft pijnlijke boodschap voor McLaren-fans in China
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris heeft pijnlijke boodschap voor McLaren-fans in China

Lando Norris heeft pijnlijke boodschap voor McLaren-fans in China
DPPI/BSR Agency

Volgens Lando Norris hoeven fans van McLaren nog even niet te hopen op een overwinning van Oscar Piastri of hemzelf. Daar is het Britse team nog te ver voor verwijderd van de koppositie, welke op dit moment wordt ingenomen door Red Bull Racing. Achter Red Bull staat Ferrari op een duidelijke tweede positie, waarna de bovenkant van het middenveld begint.

In dat groepje zitten drie teams die allemaal de weg naar voren proberen te vinden. McLaren, Mercedes en Aston Martin zullen het ieder weekend met elkaar uit moeten vechten wie 'the best of the rest' wordt in de races. Op dit moment is dat de positie waar McLaren zich in bevindt en Norris verwacht niet dat dat op korte termijn verandering in gaat komen. Overwinningen zijn in elk geval nog toekomstmuziek voor het team uit Woking, al wist hij tijdens de Sprint shoot-out een pole position te scoren.

"Niet op korte termijn, dat is zeker," zei Norris in Shanghai op de vraag of McLaren voor zeges kan gaan vechten. Toch laat de Brit zien dat hij vertrouwen heeft in zijn team, als ze nog wat progressie boeken: "Maar ik denk dat we het kunnen, op de juiste plaats en het juiste moment, als we de auto verbeteren zoals het moet."

Overwinningen komen in zicht bij verbeteringen aan MCL38

Mocht McLaren het voor elkaar krijgen om dit jaar weer zo'n sprong te maken als ze in 2023 deden, waar ze met één update bijna een volle seconde wisten te vinden, zullen de overwinningen wél mogelijk zijn, meent Norris. McLaren-teambaas Andrea Stella heeft al laten weten dat hij vertrouwen heeft in een nieuwe opmars van het team en volgens zijn stercoureur zouden zeges mogelijk moeten zijn als dat daadwerkelijk gebeurt.

"We kennen onze problemen en we weten wat we moeten verbeteren. Als we die punten kunnen verbeteren, denk ik dat Andrea [Stella] gelijk heeft - ik denk dat we dit jaar races kunnen winnen en competitief kunnen zijn met die andere twee teams voor ons. Maar dat is een 'als'. We moeten hard werken om de auto te verbeteren op een aantal gebieden die de afgelopen jaren een grote uitdaging voor ons zijn geweest. Maar als we dat kunnen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een paar goede races kunnen rijden", aldus de Brit bij RaceFans.net.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties