F1 Nieuws

Sergio Pérez op het randje van ontslag bij Red Bull: dit kan hem nog redden

Sergio Pérez op het randje van ontslag bij Red Bull: dit kan hem nog redden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez op het randje van ontslag bij Red Bull: dit kan hem nog redden

Sergio Pérez op het randje van ontslag bij Red Bull: dit kan hem nog redden
Red Bull Content Pool

Het is nog maar de vraag hoeveel races Sergio Pérez nog voor Red Bull Racing rijdt in de Formule 1. De Mexicaan kreeg eerder dit jaar een contractverlenging van twee seizoenen, maar slechts twee maanden nadat dit bekend werd gemaakt is de kans al erg groot dat hij binnenkort zijn koffers zal moeten pakken. Dit vanwege zijn dramatische prestaties in de koningsklasse van de autosport.

Ook in Groot-Brittannië heeft Sergio Pérez zich weer van zijn slechtste kant laten zien. De zesvoudig Grand Prix-winnaar wist in de kwalificatie niet uit Q1 te geraken, door een crash in Copse Corner. Daarnaast kwam hij in de race niet verder dan een zeventiende plaats, terwijl teamgenoot Max Verstappen bijna de overwinning wist te behalen. Dat zorgt ervoor dat de druk er nu vol opstaat bij Pérez, mede doordat de andere teams zoveel dichterbij zijn gekomen.

In de afgelopen zes raceweekenden wist Pérez slechts 15 punten te scoren. Daar tegenover staat dat Verstappen er 119 bij elkaar wist te sprokkelen, in diezelfde periode. Maar omdat Verstappen eigenlijk alles alleen moet doen, is de kans groot dat Red Bull de strijd om de constructeurs gaat verliezen. Mercedes en McLaren hebben in deze periode namelijk meer punten gescoord dan Red Bull Racing.

En dat heeft er nu voor gezorgd dat het Oostenrijkse team een beetje klaar is met Pérez, ondanks dat hij net een nieuw contract heeft ondertekent. Maar ze zijn natuurlijk niet helemaal gek bij Red Bull. Ze hebben zich van tevoren al ingedekt en er zijn meerdere prestatieclausules toegevoegd aan het contract van de Mexicaan. Die gaan uiteindelijk bepalen of Pérez de teamgenoot van Verstappen blijft. Maar welke clausules heeft Pérez in zijn overeenkomst staan?

Clausules Pérez

Ten eerste moet Pérez aan het begin van de zomerstop, na de Grand Prix van België, binnen honderd punten staan van Max Verstappen, in het wereldkampioenschap. Daarnaast mag hij ook maar maximaal vijf plaatsen achter Verstappen staan in de ranglijst. Op dit moment lijkt Pérez qua de eerste clausule al kansloos, omdat zijn achterstand op Verstappen al 137 punten bedraagt. De kans is erg klein dat hij dat in de komende twee races terug gaat brengen naar slechts honderd punten, waardoor Red Bull daarin al een kans heeft om Pérez eruit te gooien.

Ook de andere clausule begint penibel te worden voor Checo. Op dit moment staat hij op P6 in het kampioenschap, exact vijf plaatsen achter Verstappen, maar George Russell en Lewis Hamilton hoeven Pérez nog maar één keer te verslaan, om allebei aan hem voorbij te gaan. De kans is aanwezig dat Pérez na de GP van België op de achtste plek staat op de ranglijst, met zijn teamgenoot op P1...

Red Bull 'kan' Pérez eruit knikkeren

Het is belangrijk om te vermelden dat Pérez niet direct ontslagen wordt als hij deze prestatieclausules niet haalt. Het enige wat er dan gebeurt is dat Red Bull de kans heeft om de Mexicaan te vervangen. Maar als er goed geluisterd wordt naar de woorden van Christian Horner, kan men daaruit opmaken dat de tijd van Checo er wel opzit bij Red Bull Racing.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties