F1 Nieuws

Lewis Hamilton gefrustreerd door Mercedes: 'Dat moeten we écht gaan doen!'

Lewis Hamilton gefrustreerd door Mercedes: 'Dat moeten we écht gaan doen!'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton gefrustreerd door Mercedes: 'Dat moeten we écht gaan doen!'

Lewis Hamilton gefrustreerd door Mercedes: 'Dat moeten we écht gaan doen!'
Mercedes F1 Media

Bij Lewis Hamilton was er voorafgaand aan het 2024 Formule 1-seizoen veel vertrouwen in Mercedes. De W15 was een auto die, na twee jaar, eindelijk deed wat Hamilton ervan vroeg. Maar na de eerste twee races van het nieuwe jaar heeft de Brit al een stuk minder zin in de rest van het seizoen. In Bahrein en Saoedi-Arabië bleek zijn auto namelijk helemaal niet zo goed te zijn als hij had gedacht.

Tijdens de wintertest waren er alleen maar lachende gezichten te zien bij het team van Mercedes, waarbij technisch directeur James Allison stiekem hoopte dat het team mee zou kunnen strijden om de overwinningen met Red Bull Racing en Ferrari. Echter, een overwinning lijkt op dit moment heel ver weg, door de problemen bij het Duitse team.

In Bahrein kende Mercedes een motorprobleem, waarbij deze oververhit raakte en zowel Lewis Hamilton als George Russell langzamer moesten rijden om ervoor te zorgen dat ze niet uit zouden vallen. Een week later was dat probleem opgelost, maar merkte het team een ander minpunt op van de W15: de snelle bochten. Daarin verloor het team acht tienden ten opzichte van de concurrenten, wat het voor Hamilton en Russell een kansloze missie maakte in Jeddah.

Als Hamilton na afloop van de race Motorsport.com te woord staat, kan hij de teleurstelling in hem niet verbergen. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat hij een frustrerend weekend achter de rug heeft. Bij nader inzien maakt hij er drie frustrerende seizoenen van...

"Het is frustrerend om drie jaar op rij in zo goed als dezelfde positie te zitten. Het is overduidelijk heel zwaar, maar we zullen onze koppen bij elkaar steken en blijven werken. Ik weet dat iedereen in de fabriek zo hard mogelijk werkt, maar we moeten echt wat grote veranderingen doorvoeren", begint Hamilton.

Waar Mercedes aan het begin van het seizoen nog zei dat ze veel wijzigingen hadden doorgevoerd aan de W15 - volgens Wolff zou 95% van de auto nieuw zijn - denkt Hamilton dat dat zelfs nog te weinig is geweest: "We hebben wellicht niet genoeg grote veranderingen doorgevoerd. Als je kijkt naar de drie teams die voor ons staan, dan zie je dat zij nog steeds op bepaalde vlakken andere concepten ten opzichte van wat wij hebben. We hebben dus nog wat performance toe te voegen, dat staat vast."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties