F1 Nieuws

Lewis Hamilton wijst verbeterpunten aan om Max Verstappen te verslaan

Lewis Hamilton wijst verbeterpunten aan om Max Verstappen te verslaan
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wijst verbeterpunten aan om Max Verstappen te verslaan

Lewis Hamilton wijst verbeterpunten aan om Max Verstappen te verslaan
BSR Agency

Het leek er even op of Lewis Hamilton een gooi voor de overwinning ging doen in de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar uiteindelijk kwam de Brit net tekort. Max Verstappen ging er alsnog met de winst vandoor, waarna de Mercedes van Hamilton ook nog eens illegaal bleek te zijn.

Waar Red Bull Racing maatregelen genomen had om er voor te zorgen dat Max Verstappen en Sergio Pérez legaal uit de race kwamen, had Mercedes dit niet [genoeg] gedaan, waardoor de FIA niks anders kon dat de W14 van Hamilton diskwalificeren. Dat deed even pijn bij het Duitse team, maar inmiddels is Hamilton er helemaal overheen.

Het enige wat nog over is gebleven is trots en hoop, vanwege de meegebrachte update naar het Circuit of the Americas. De auto van Hamilton voelde direct veel beter aan en de zevenvoudig wereldkampioen had het gevoel dat hij veel meer kon pushen met zijn bolide, wat weer zorgde voor betere rondetijden.

In Mexico wist Hamilton wel zijn tweede plek te behouden, maar eindigde hij meer dan tien seconden achter Max Verstappen. Tegenover Sky Sports geeft aan dat hij veel positieve energie voelt binnen zijn team. Hij verwacht dat de W14 ook in de komende races sterk voor de dag zal komen en hij Max Verstappen wellicht aan kan vallen.

"Ik voel me echt positief, want we hebben nog een paar races voor de boeg. Ik weet niet hoe de auto zal zijn in de volgende races, maar als we in een positie als deze zitten en we de strategie goed hebben en we de pitstops goed hebben, zitten we misschien wel vlak achter ze en kunnen we met ze strijden. Dus ik ben enthousiast", begint Lewis bij de Britse zender.

Verbeteringen

Hamilton hoopt dat Mercedes dus kan vechten met Red Bull en Max Verstappen, maar daarvoor moet zijn team nog wel wat verbeteringen doorvoeren. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat Mercedes vooral qua pitstops en strategie een inhaalslag te maken heeft op Red Bull Racing.

"Voor de volgende races moeten we een aantal dingen verbeteren, zoals onze pitstops die vorig weekend niet spectaculair waren en onze strategie. Misschien kunnen we dan dichter bij Red Bull. We zitten er zo dicht bij."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties