F1 Nieuws

Martin Brundle haalt uit naar 'wanhopige' Sergio Pérez

Martin Brundle haalt uit naar 'wanhopige' Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle haalt uit naar 'wanhopige' Sergio Pérez

Martin Brundle haalt uit naar 'wanhopige' Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Volgens Sky Sports-commentator Martin Brundle maakte Sergio Pérez een wanhopige actie tijdens de Grand Prix van Mexico. In de eerste ronde van de race in Mexico-Stad knalde Pérez in de zijkant van de Ferrari van Charles Leclerc, waardoor zijn thuisrace al snel voorbij was.

Checo, zoals de bijnaam van Pérez luidt, liet weten dat hij ontzettend baalde van de uitvalbeurt in Mexico, maar hij was ook trots op zichzelf. De snelheid was er in ieder geval en dat hij de race niet uit kon maken was meer pech. Daar heeft de Red Bull Racing-coureur overigens vaker last van, meldde hij. De snelheid heeft hij om Verstappen aan te vallen, maar hij mist de consistentie door domme pech dit seizoen.

Daar is Martin Brundle het niet mee eens, laat hij weten in de uitzending van Sky Sports in Brazilië. Volgens de Brit is Pérez wel erg vaak betrokken bij een ongelukkig moment dit seizoen en daar mag best wat kritiek op komen, aldus Brundle.

"Hij heeft er een paar gehad, nietwaar?", vraagt Brundle zich hardop af over de ongelukjes van Pérez in 2023. "Iedereen was erg mild voor hem en wilde dat hij het goed zou doen tijdens de Grand Prix van Mexico. Hij stond onder grote druk bij het ingaan van die race en het publiek juichte hem toe elke keer als hij door een bocht ging."

Over het ongeluk met Leclerc zegt Brundle het volgende: "Er was voor mij een element van: waar dacht je in hemelsnaam aan, Sergio? Waarom zou je zo hard en vroeg insturen? Was je in de veronderstelling dat coureurs als Leclerc en Verstappen heel vroeg zouden remmen?"

Wanhopig

Volgens Brundle was de actie van Pérez geboren uit wanhoop. Zelfs als Charles Leclerc daar niet had gezeten en hij wél ruimte had voor een actie aan de buitenkant, verwacht de Brit dat hij contact had gemaakt door zijn instuuractie. Alleen was dan Max Verstappen het slachtoffer.

"Er was een element van wanhoop. Hij realiseerde zich dat hij maar een kleine voorsprong had na een geweldige start. En ik vraag me zelfs af of hij en Max uiteindelijk contact hadden gemaakt als Leclerc er niet was geweest. Hij stuurde echt hard naar binnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties