F1 Nieuws

Martin Brundle teleurgesteld in 'sportieve fraude' binnen Red Bull

Martin Brundle teleurgesteld in 'sportieve fraude' binnen Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Martin Brundle teleurgesteld in 'sportieve fraude' binnen Red Bull

Martin Brundle teleurgesteld in 'sportieve fraude' binnen Red Bull
BSR Agency

Max Verstappen werd door de stewards opgeroepen om zichzelf te verdedigen nadat hij drie verschillende incidenten had meegemaakt tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Nederlander kon een aantal plaatsen gridstraf krijgen, maar kwam uiteindelijk weg met twee reprimandes.

Verstappen stond coureurs in de weg in de pitstraat, hield Logan Sargeant op in Q1 en zat Yuki Tsunoda dwars in Q2. Voor de eerste twee incidenten was een reprimande of een 'no further action' wel te verklaren, maar het moment met Tsunoda leek een duidelijke penalty te zijn.

Toch besloten de stewards om Verstappen hier alleen een reprimande voor te geven, mede door het feit dat er geen vertegenwoordiger van AlphaTauri op kwam dagen in het kantoor bij de stewards. Dit is Martin Brundle niet goed bevallen.

AlphaTauri is namelijk het zusterteam van Red Bull Racing en valt onder hetzelfde moederbedrijf. Brundle vermoedt dat AlphaTauri met opzet niet op is komen dagen, om zo een straf voor Max Verstappen te voorkomen.

"Hoe Max Verstappen geen straf heeft gekregen voor het hinderen van Yuki Tsunoda in de kwalificatie, als je kijkt naar de andere straffen die dit seizoen zijn uitgedeeld, was een grote verrassing voor velen in de paddock. Waaronder volgens mij ook het team en de coureur in kwestie", schrijft Brundle in zijn column op Sky Sports.

"Dat Tsunoda's AlphaTauri-team geen vertegenwoordiger stuurde naar de hoorzitting, als zijnde het Red Bull-juniorenteam, was voor mij een sportieve teleurstelling."

AlphaTauri kreeg geen uitnodiging

Maar deze uitspraak van Martin Brundle is niet helemaal eerlijk tegenover AlphaTauri. Volgens Motorsport.com heeft het team uit Faenza nooit een oproep ontvangen vanuit de FIA om de hoorzitting bij te wonen. Hierdoor kon het ook geen vertegenwoordiger meesturen naar het kantoor van de stewards in Singapore.

"De verklaring leidde tot speculaties dat AlphaTauri de hoorzitting had overgeslagen om de kans te minimaliseren dat een coureur van zusterteam Red Bull een straf zou krijgen. Het team uit Faenza heeft geen formele oproep ontvangen om de hoorzitting bij te wonen. Normaal gesproken wordt er in gevallen van belemmering per twee opgeroepen, waarbij beide partijen worden gevraagd om op een vast tijdstip aanwezig te zijn", weet Motorsport.com te melden. In het geval van Verstappen en Tsunoda is dit dus niet gebeurd.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties