F1 Nieuws

Max Verstappen gruwelt na vrije trainingen in Imola: 'Slechter dan vandaag kan niet'

Max Verstappen gruwelt na vrije trainingen in Imola: 'Slechter dan vandaag kan niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen gruwelt na vrije trainingen in Imola: 'Slechter dan vandaag kan niet'

Max Verstappen gruwelt na vrije trainingen in Imola: 'Slechter dan vandaag kan niet'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is overduidelijk nog niet tevreden met de balans in de Red Bull Racing RB20. Tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola was te zien dat de Limburger moeite had met het handelen van zijn bolide. In VT1 ging hij een aantal keer door het grind en het gras en dat was in VT2 niet anders. Na de sessies laat Verstappen weten dat het één groot drama was in Italië.

In 2021 en 2022 wist Verstappen de Grand Prix op Imola te winnen, waarna de 2023-editie geen doorgang kon vinden wegens overstromingen in de regio. De drievoudig wereldkampioen werd dus gezien als de grote favoriet voor de overwinning van dit jaar, maar daar wil Max op dit moment niet aan denken. Een zege op Imola lijkt namelijk onmogelijk, als men naar de eerste vrije trainingen kijkt, waar Red Bull het onwijs lastig had.

Aan het einde van VT2 stonden Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez op de zevende en achtste plaats, met een achterstand van meer dan een halve seconde op Charles Leclerc, tijdens de kwalificatieruns. Ook in de lange runs zag het er niet geweldig uit voor het Oostenrijkse team, aangezien Verstappen daar moest toezien hoe er meerdere coureurs een stuk sneller waren dan hij. Leclerc was gemiddeld zes tienden [!] per ronde sneller dan de Limburger in de lange runs.

Verstappen 'pissed off'

Het is dan ook geen wonder dat Verstappen compleet pissig in zijn auto zat en hij dus ook een aanvaring had met Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur werd dwarsgezeten door de zevenvoudig wereldkampioen, waarna Max onwijs kwaad reageerde. Dat zal deels te maken hebben gehad met de actie van Lewis, maar ook zeker met het feit dat zijn auto gewoon niet deed wat hij wilde.

Dat zijn auto niet optimaal was afgesteld, bleek ook na de trainingen, toen Verstappen zich voor een korte reactie meldde bij Erik van Haren van De Telegraaf. Volgens de Nederlandse journalist was Max van mening dat de set-up in zijn auto 'desastreus' was en dat hij één van zijn slechtste dagen ooit heeft gekend in de Formule 1.

"Balans in de auto was er niet, ik voelde me niet comfortabel. Het was eigenlijk heel slecht, de longrun ook. Of ik denk dat het morgen beter gaat? Slechter dan vandaag kan haast niet", zei een neergeslagen Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties