F1 Nieuws

Max Verstappen heeft strenge eis voor zichzelf: 'Dat is onacceptabel'

Max Verstappen heeft strenge eis voor zichzelf: 'Dat is onacceptabel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft strenge eis voor zichzelf: 'Dat is onacceptabel'

Max Verstappen heeft strenge eis voor zichzelf: 'Dat is onacceptabel'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft laten weten dat rustig aan doen tijdens de resterende twee races van dit seizoen er niet inzit voor hem. De Nederlander wil immers iedere keer op dezelfde wijze aan een raceweekend beginnen. Doet hij dat niet, dan zou hij geïrriteerd raken door zichzelf.

Verstappen is dit seizoen dé alleenheerser in de Formule 1. Met zeventien overwinningen uit twintig races heeft hij het record voor het hoogste percentage gewonnen races in één seizoen in handen. Dat record stond eerder voor langer dan 70 jaar op naam van tweevoudig kampioen Alberto Ascari.

Irritaties

Met zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap op zak zou men denken dat ze het bij Red Bull iets rustiger aan zullen doen tijdens de resterende twee raceweekenden van het seizoen. Verstappen heeft immers meer dan twee keer zoveel punten als zijn teamgenoot Sergio Pérez en Red Bull heeft een voorsprong van precies 400 punten op nummer twee Mercedes.

Niet is echter minder waar. Verstappen wil namelijk ieder weekend maximaal presteren. "Ik ken mezelf, als ik dat (niet het maximale eruit proberen te halen, red.) zou doen, dan zou ik alleen maar geïrriteerd raken door mezelf. Dan zou ik aan een raceweekend beginnen zonder volledige toewijding en dat is onacceptabel voor mij", begint Verstappen in een YouTube-video van Red Bull.

Genieten

"Natuurlijk probeer ik ervan te genieten, maar zodra ik op de baan ben, dan wil ik proberen om het beste uit mezelf te halen en de beste balans die er mogelijk is te vinden. Als dat mij allemaal niet zou interesseren, dan zou ik van slag raken.

Mijn aanpak zal daarom altijd hetzelfde blijven totdat ik op een punt kom waarin ik mezelf ga afvragen of ik nog wel volledig en toegewijd. Dat is voor nu echter nog niet aan de orde", aldus Verstappen, die met zijn laatste zin doelt op een mogelijke reden om de Formule 1-wereld achter zich te laten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties