F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich in Imola bij Formule 1-grootheden voegen

Max Verstappen kan zich in Imola bij Formule 1-grootheden voegen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich in Imola bij Formule 1-grootheden voegen

Max Verstappen kan zich in Imola bij Formule 1-grootheden voegen
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen kan zich met een overwinning op het circuit van Imola bij twee Formule 1-grootheden voegen. Momenteel staat de Nederlander op de derde stek als het gaat om de hoeveelheid overwinningen in Imola, maar daar kan dit weekend verandering in komen.

Aankomend weekend reist de Formule 1-karavaan af naar het Noord-Italiaanse Imola. Op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari zullen de Formule 1-coureurs in totaal 63 rondes rijden en 309.049 kilometer afleggen.

Het ronderecord staat op naam van niemand minder dan Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De man uit Stevenage wist in 2020 een rondetijd van 1:15.484 neer te zetten. Dat is erg rap, aangezien het circuit bijna vijf kilometer lang is.

Imola keert terug

Dit weekend wordt er voor het eerst sinds 2022 weer een race verreden op het circuit van Imola. Afgelopen jaar werd de race namelijk afgelast vanwege overstromingen in de Noord-Italiaanse regio.

Als gevolg van hevige regenval overstroomde de rivier die direct naast het circuit ligt en het water kwam terecht in de Formule 2- en Formule 3-paddock. De Formule 1-organisatie voelde zich mede hierdoor genoodzaakt om de race af te blazen.

Bijzonder circuit

Dat de Formule 1-karavaan nu weer terugkeert, is dus extra bijzonder. Ook zal het raceweekend voor de coureurs een opluchting zijn, aangezien het na de races in Bahrein en Japan het derde échte circuit van de kalender is.

In Imola zijn er immers nagenoeg geen uitloopstroken en worden rijders dus extra gestraft voor een fout. Verder kent de Noord-Italiaanse baan vele legendarische bochten en draagt het circuit veel, helaas ook negatieve, historie met zich mee.

Glorie voor Verstappen lonkt

Genoeg om naar uit te kijken dus tijdens het raceweekend in Imola. Voor Verstappen zal er nog wat extra druk op het aankomende weekend liggen, aangezien hij op gelijke hoogte kan komen met Formule 1-grootheden Ayrton Senna en Alain Prost. Beide heren wonnen de race in Imola drie keer, een kunstje dat Verstappen tot op heden twee keer wist te volbrengen.

De coureur met de meeste overwinningen op Imola zal Verstappen voorlopig nog even niet worden, aangezien Michael Schumacher met zeven overwinningen met kop en schouders bovenaan staat.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties