F1 Nieuws

Max Verstappen kijkt naar aanstormend Mercedes-talent: 'Nog veel dingen te leren'

Max Verstappen kijkt naar aanstormend Mercedes-talent: 'Nog veel dingen te leren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kijkt naar aanstormend Mercedes-talent: 'Nog veel dingen te leren'

Max Verstappen kijkt naar aanstormend Mercedes-talent: 'Nog veel dingen te leren'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich uitgesproken over Andrea Kimi Antonelli, het Mercedes-talent dat veelal in verband wordt gebracht met een overstap naar Williams of zelfs naar het hoofdteam van Mercedes. Volgens Verstappen moet Antonelli vooral durven fouten te maken, omdat dat de enige manier is hoe je groeit in een sport als de Formule 1.

Antonelli reed afgelopen jaar in het FRECA-kampioenschap, maar komt dit jaar al uit in de Formule 2 voor het team van Prema. De jonge Italiaan heeft de Formule 3 dus helemaal overgeslagen. Vanuit Mercedes is er dan ook een hoop vertrouwen in de kunsten van de nog zeventienjarige Italiaan.

F1-geruchten

Ondanks zijn nog jonge leeftijd en debuutseizoen in de Formule 2 bracht onder meer Formule 1-journalist Joe Saward Antonelli al in verband met een overstap naar het team van Williams. Bij het team uit Grove zou Antonelli de ondermaats presterende Logan Sargeant vervangen, maar die geruchten lijken inmiddels naar het rijk der fabelen te zijn verwezen.

Toch blijven er wel degelijk geruchten over een vroegtijdig Formule 1-debuut voor Antonelli. De Italiaan wordt op 25 augustus namelijk achttien en zou dus later in het huidige seizoen kunnen instappen bij Mercedes of een van haar klantenteams.

Durf fouten te maken

Flink wat druk dus voor Antonelli, iets wat Verstappen wel kan begrijpen. Hij debuteerde immers op zeventienjarige leeftijd in de Formule 1 en er werd al direct een hoop van hem verwacht. Volgens Verstappen moet Antonelli echter durven fouten te maken.

"Je bent dan (als je debuteert in de Formule 1, red.) nog zo'n groentje. Je hebt nog heel veel dingen te leren. Het afleggen van een hele raceafstand was het moeilijkste. In de Formule 3 reed je races van 35 minuten. Er komt dus veel meer bij kijken", trapt de Nederlander af.

"Met name het managen van je banden speelt een grote rol. De banden (in de Formule 1, red.) zijn heel gevoelig in vergelijking tot de banden van andere klassen. In de Formule 2 en -3 rijd je nu natuurlijk ook op Pirelli-banden, maar dat was toen niet het geval", gaat Verstappen verder.

Leren van je fouten

Het is vooral van belang dat Antonelli een beetje geniet van zijn opstartjaren in de Formule 1, zo denkt Verstappen. "Als je veel talent hebt, zoals Kimi heeft, dan moet je je niet al teveel zorgen maken. Maak gewoon fouten, want die moet je maken."

Daar zit wel een kanttekening bij. "Het liefste maak je die fouten natuurlijk niet als je voor de titel vecht. Daar heb ik geluk mee gehad toen ik bij Toro Rosso begon. Dan kijken er niet veel mensen naar je en kun je fouten maken, domme fouten. Je wordt pas beter als je fouten maakt en verder gaat."

Groeien op en naast de baan

Tenslotte zegt Verstappen dat het belangrijk is voor jonge coureurs om zowel op als naast de baan te groeien als persoon. Daarbij kijkt Verstappen in het bijzonder naar de mensen in het raceteam waarvoor je als coureur zijnde rijdt.

"Uiteraard moet je de afstelling van een raceauto steeds beter leren begrijpen. Auto's veranderen natuurlijk, maar als je in een team met dezelfde mensen werkt, dan dringt het steeds beter tot je door. Nogmaals, denk er niet te veel over na. Laat het gewoon gebeuren. Als je nog zo jong bent, focus je dan op snel gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties