F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over het 'zwakke punt' van Red Bull: 'Belangrijke beperking'

Max Verstappen laat zich uit over het 'zwakke punt' van Red Bull: 'Belangrijke beperking'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over het 'zwakke punt' van Red Bull: 'Belangrijke beperking'

Max Verstappen laat zich uit over het 'zwakke punt' van Red Bull: 'Belangrijke beperking'
Red Bull Content Pool

De kerbs en hobbels zijn een groot probleem voor de Red Bull Racing RB20, zoveel is ook dit weekend weer duidelijk geworden op het Circuit de Gilles Villeneuve in Montreal. Op het moment dat de baan op begon te drogen en de coureurs meer en meer gebruik konden - en moesten - maken van de kerbs, liet Verstappen direct weten dat zijn auto daar niet goed voelde.

Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Verstappen te maken met een onwelwillende Red Bull op het circuit. Net als in Miami, Imola en Monaco kende de RB20 geen fijne tijd op de kerbs en over de hobbels, maar dit keer wist Verstappen zijn bolide te temmen. De regerend wereldkampioen wist het aanstormende McLaren en Mercedes achter zich te houden, waardoor hij zijn zesde overwinning van het seizoen bij kon schrijven. Maar van een leien dakje ging het allemaal niet.

De Nederlander hoopt dat ook dat Red Bull dit probleem binnenkort opgelost heeft, zodat hij weer wat meer voorsprong kan pakken op zijn concurrenten, waardoor het racen voor Verstappen weer iets aangenamer wordt. Verstappen heeft namelijk het liefst een voorsprong van twintig seconden, maar het is al even geleden dat dat het geval is geweest. Mocht het team dit probleem oplossen, denkt de Limburger dat er veel tijd te winnen valt.

Oplossing nabij

En Max heeft goed nieuws voor de fans van het Oostenrijkse team: hij denkt dat dit probleem verholpen kan worden, zonder al te veel aanpassingen aan zijn bolide. Dat zou betekenen dat Red Bull nergens in hoeft te leveren en alleen voordeel kan behalen uit het oplossen van dit probleem. Een win-win situatie dus.

"Ik denk echt dat we dit probleem kunnen oplossen zonder andere onderdelen van de auto aan te tasten", begint Verstappen bij RN365. "Ik voelde in de race dat het rijden over kerbstones niet mogelijk was. We weten dat het een zwak punt van ons is en ik weet ook dat we er heel hard aan werken om het op te lossen. Ik heb zelfs echt het gevoel dat het op dit moment een heel belangrijke beperking in de prestaties is."

De komende races zullen hoogstwaarschijnlijk beter gaan verlopen voor Red Bull, aangezien deze circuits minder hobbels en kerbs bevatten dan de afgelopen vier races deden. Max hoopt dat ook dat zijn team overal sterk kan zijn, omdat dat tegenwoordig nodig is in de Formule 1.

"Natuurlijk kijk ik uit naar circuits waar we iets minder kerbstones en hobbels moeten nemen. Je ziet elk weekend dat bepaalde teams sterker zijn op bepaalde circuits. Dat maakt het ergens heel gaaf, maar ook uitdagender. De Grand Prix van Canada was in ieder geval leuk en het houdt ons ook scherp. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven, want elk detail telt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties