F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over incident met Lewis Hamilton in Imola

Max Verstappen laat zich uit over incident met Lewis Hamilton in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over incident met Lewis Hamilton in Imola

Max Verstappen laat zich uit over incident met Lewis Hamilton in Imola
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een dramatische vrijdag op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De balans van de Red Bull RB20 was 'all over the place', wat ervoor zorgde dat hij geen goed gevoel in de auto kreeg en meerdere keren buiten het asfalt belandde. Dat is zorgwekkend, meent Verstappen.

In het weekend waarin meerdere teams updates hebben meegenomen naar het Formule 1-circuit, lijkt Red Bull Racing het niet op orde te hebben. Max Verstappen en Sergio Pérez konden allebei geen juiste balans vinden, wat resulteerde in een ontmoedigde Verstappen na de vrije trainingen. Volgens de drievoudig wereldkampioen had hij geen enkele ronde een écht goed gevoel in zijn bolide.

"Een moeilijke dag. Gewoon moeilijk om een goede balans te vinden. Ik voelde me niet echt op mijn gemak in de auto en hij stapte iedere keer uit. Het was heel makkelijk om de auto kwijt te raken, dus we moeten naar een paar dingen kijken, want vandaag was gewoon slecht", zo begint Verstappen.

"Het is niet comfortabel. De lange run was ook erg slecht, dus we moeten zeker een paar dingen verbeteren als we morgen competitief willen zijn."

Incident met Hamilton

Maar het feit dat zijn auto niet fijn aanvoelde op de vrijdag in Italië was niet het enige frustratiepuntje voor Verstappen. Ook een incident met Lewis Hamilton zorgde ervoor dat hij niet lekker in zijn RB20 zat. Tijdens een snelle ronde werd hij in de weg gezeten door Hamilton, die de laat doorhad dat er iemand aan een snelle ronde bezig was. Toen Verstappen van zijn gas af moest, liet hij héél duidelijk merken dat hij niet gediend was van de actie van Hamilton.

Na de training geeft Verstappen tekst en uitleg over zijn reactie: "Het is gewoon niet de eerste keer [dat Hamilton hem dwarszat, red.]. Je probeert er natuurlijk altijd kalm onder te blijven, maar het gebeurde weer. Maar ik wil er ook niet te veel over praten, want dat is niet ons probleem vandaag. Vandaag hadden we gewoon totaal geen snelheid en dat moeten we oplossen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties