F1 Nieuws

Max Verstappen overtuigde Red Bull Racing om alternatieve keuze te maken

Max Verstappen overtuigde Red Bull Racing om alternatieve keuze te maken
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen overtuigde Red Bull Racing om alternatieve keuze te maken

Max Verstappen overtuigde Red Bull Racing om alternatieve keuze te maken
Red Bull Content Pool

Max Verstappen begon de Grand Prix van Miami op de harde band, terwijl teamgenoot Sergio Pérez op de mediums van start ging. Het starten op de hardste band van allemaal betekende dat Max een wat mindere start had, maar al snel ging de keuze in zijn voordeel werken.

De medium band bleek geen geweldige raceband te zijn, zeker niet aan het begin van de Grand Prix als de auto's op hun zwaarst zijn. Dit zorgde ervoor dat Verstappen het gat richting Pérez beperkt kon houden en hij druk kon blijven zetten op zijn teammaat, terwijl hij acht posities achter de Mexicaan van start ging.

Al snel werd duidelijk dat het de juiste keuze was om op de harde band te starten en veel Pérez-fans waren kwaad op Red Bull Racing. Volgens hen had het Oostenrijkse team de beste strategie aan Verstappen gegeven, terwijl hun favoriete rijder van pole position vertrok. Maar Max Verstappen laat nu weten dat niet het team, maar hijzelf de keuze heeft gemaakt.

Als Motorsport.com aan Verstappen vraagt hoe de keuze tot stand is gekomen om op de harde band te vertrekken, geeft de Limburger aan dat hij samen met zijn engineer op het plan is gekomen.

"Het is iets waar ik zaterdag ook al aan dacht, samen met mijn engineer. We hadden er toen al een vrij sterke mening over. Dan moet je het natuurlijk nog wel voorleggen aan het team en de strategen, die 'Oké' zeiden", begint Max.

Groter risico

Hoewel Verstappen en zijn engineer dit de betere keus vonden, moet hij wel erkennen dat er een risico zit aan de gekozen strategie:"In racetijd was er niet veel verschil tussen de medium naar hard of de hard naar medium strategie. Het maakte niet veel uit. Maar het is natuurlijk een groter risico om op de harde band te starten, omdat we er maar één van hadden. Als je in de eerste ronde dan tegen een lekke band of iets oploopt, wordt de race een stuk lastiger", gaat de Nederlander verder.

Maar gelukkig voor Verstappen gebeurde dat niet en kon hij zijn weg naar voren vervolgen: "Ik was bereid om de gok te nemen en de alternatieve keuze te maken. Ook al was dit de alternatieve wijze, ik heb het gevoel dat dit mij de beste kans heeft gegeven om door het veld te snijden. In ronde veertien stond ik al op een podium positie, waarna je in vrije lucht komt en je je banden toch gaat sparen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties