F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op Fernando Alonso: 'Daar gaat het mij niet om'

Max Verstappen reageert op Fernando Alonso: 'Daar gaat het mij niet om'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op Fernando Alonso: 'Daar gaat het mij niet om'

Max Verstappen reageert op Fernando Alonso: 'Daar gaat het mij niet om'
Red Bull Content Pool

Volgens Fernando Alonso krijgt Max Verstappen niet genoeg waardering voor het geweldige niveau dat hij ieder raceweekend aantikt. In Italië heeft de Red Bull-coureur kans om zijn tiende race op rij te winnen en volgens Alonso is dat iets wat niet zomaar voorkomt.

Ja, Red Bull Racing is op dit moment het dominante team, maar dat betekent niet dat je dan als coureur ook direct alles wint. Kijk maar naar Sergio Pérez, die zelfs in een dominante auto moeite heeft om vooraan te eindigen.

Alonso meent dat Max Verstappen vaker dan wie dan ook de 100% van zichzelf aantikt, waardoor hij zo'n grote voorsprong heeft in het kampioenschap. Dat is onwijs knap, maar de Nederlander krijgt er niet genoeg waardering voor.

In Monza leest AP de uitspraken van Alonso voor aan Verstappen, maar die blijft daar nuchter onder. De tweevoudig wereldkampioen geeft aan dat hij het niet doet voor de waardering.

"Het gaat hij mij niet om de waardering, omdat ik weet hoe lastig het is om te doen. Als het makkelijk was, hadden er wel meer coureurs negen races op rij gewonnen en hadden meer teams zo'n reeks wel neergezet, maar dat is niet het geval", begint Verstappen.

"Het is ook niet zo dat het ons allemaal aan komt waaien. In Zandvoort bijvoorbeeld had er heel veel mis kunnen gaan, maar we hebben uiteindelijk alles goed gedaan."

Kritiek op dominantie

Waar Fernando Alonso dus van mening is dat Verstappen meer waardering moet krijgen voor zijn prestaties, zijn er ook tegengeluiden. Lewis Hamilton is niet zo onder de indruk van de dominantie, aangezien Verstappen gewoon gebruik maakt van de beste auto. Maar daar trekt Verstappen zich niks van aan.

"Sommigen kunnen het niet waarderen als iemand domineert of als mensen hun taak goed uitvoeren. Dat is niks nieuws in de Formule 1 en ik kan niks met zo'n opmerkingen. Zit het mij dwars? Nee. Ik geniet van wat ik doe en ik hoop dat dit nog lang zo door mag gaan."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties