F1 Nieuws

Max Verstappen wordt niet als beste F1-coureur gezien door collega-rijder

Max Verstappen wordt niet als beste F1-coureur gezien door collega-rijder
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen wordt niet als beste F1-coureur gezien door collega-rijder

Max Verstappen wordt niet als beste F1-coureur gezien door collega-rijder
Red Bull Content Pool

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas is van mening dat Max Verstappen niet de beste coureur op de grid is. Volgens de Fin is Lewis Hamilton nog altijd de standaard in de Formule 1, waarbij hij een veelgemaakte vergissing over zijn voormalig teamgenoot opklaart.

Tussen 2017 en 2021 reed Valtteri Bottas bij Mercedes als teamgenoot van Lewis Hamilton. Hij verving Nico Rosberg, die nadat hij het kampioenschap won in 2016 zijn handschoenen aan de wilgen hing. Het duurde niet lang voordat Bottas merkte hoe sterk Hamilton was. In 2018 werd de Fin vijfde in het kampioenschap, terwijl zijn teamgenoot met overmacht de titel won.

Het is dan ook geen wonder dat Bottas nog altijd van mening is dat Hamilton de beste coureur van het veld is. Zelfs nu Verstappen al twee kampioenschappen op rij heeft gewonnen en in Miami de hele grid een lesje gaf, ziet Bottas hem niet als de snelste rijder.

"Hij is nog steeds de snelste coureur op de grid", zegt Bottas in de Beyond the Grid-podcast. Wat maakt de Brit dan zo sterk? "Nou, ten eerste, hij is getalenteerd tot het vervelende toe. Daar bovenop werkt hij veel harder tijdens raceweekenden dan iedereen denkt."

Hamilton niet lui

Lewis Hamilton wordt door veel fans gezien als een luie coureur, die het puur moet hebben van zijn talent. Maar Bottas laat weten dat dat absoluut niet het geval is.

"In de raceweekenden is hij vaak de laatste persoon die vertrekt uit de paddock. Het is die combinatie met de drive die hij in hem heeft om altijd en overal maar te leveren en het goed te doen. Zijn standaard is zo goed en hij is ook nog eens erg consistent. Dat maakt hem moeilijk te verslaan. Op momenten dat mij dat lukte, was het natuurlijk een goede dag", aldus de Fin.

Inmiddels rijdt Bottas op dit moment zijn tweede jaar bij Alfa Romeo, maar zijn relatie met Hamilton is sinds zijn vertrek bij Mercedes nog altijd erg goed.

"We hebben nog steeds een goede vriendschap. Ik heb dit seizoen een paar keer het hem gereisd en we kunnen altijd lachen", zo sluit hij af.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties