F1 Nieuws

McLaren-baas heeft tip voor Max Verstappen na crash met Lando Norris

McLaren-baas heeft tip voor Max Verstappen na crash met Lando Norris
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren-baas heeft tip voor Max Verstappen na crash met Lando Norris

McLaren-baas heeft tip voor Max Verstappen na crash met Lando Norris
Red Bull Content Pool

Andrea Stella is van mening dat Max Verstappen nog genoeg te leren heeft als Formule 1-coureur. De teambaas van McLaren vond Verstappen nogal wanhopig acteren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waarin hij een touché had met Lando Norris. Volgens Stella was dit incident compleet de schuld van Verstappen en Norris heeft in de ronden daarvoor al meerdere crashes voorkomen.

In ronde 64 ging Lando Norris voorbij aan Verstappen, maar in de ronden daarvoor was de Brit ook al enkele malen dichtbij de koppositie. Telkens probeerde Norris een inhaalactie te plaatsen in bocht 3, waar Verstappen zijn plaats verdedigde. Op die momenten had Max al een zware crash kunnen veroorzaken en het is aan Norris te danken dat dat niet is gebeurd, meent Stella na de race in Oostenrijk.

Tegenover De Telegraaf laat de McLaren-baas weten dat hij teleurgesteld achterblijft na Grand Prix op de Red Bull Ring, omdat hij meer had verwacht van Verstappen. Maar ook de FIA krijgt een flinke veeg uit de pan. Zij zijn, in de ogen van de Italiaan, even schuldig aan dit incident als Max. Als zij hun taak hadden uitgevoerd en Verstappen een straf hadden gegeven voor zijn capriolen, was dit nooit gebeurd.

"Ik had me zeer verheugd op een gevecht richting de finish. Dat had ook gekund, als de regels waren nageleefd. Als Max een waarschuwing had gekregen voor zijn eerdere acties, was hij daarna vast een stuk voorzichtiger geweest tijdens het sluiten van de deur voor Lando", zo begint stella.

,Natuurlijk zijn er nu frustraties, maar ik hoop ook dat dit voor de FIA en de sport de mogelijkheid biedt om in de toekomst meer te kunnen genieten van dit soort gevechten. Zonder dat het tot een aanrijding komt."

'Wanhopige' Verstappen heeft lak aan de regels

Volgens Stella is Verstappen een coureur die lak heeft aan de regels en als de FIA niet snel ingrijpt, zullen er nog veel meer van dit soort incidenten volgen in de toekomst. De McLaren-baas is dan ook duidelijk: grijp eerder in!

"Het moet niet zo kunnen zijn dat er een loopje wordt genomen met de regels. Dat iemand een paar keer dezelfde manoeuvre kan maken en het dan bij de derde keer op deze manier misgaat, wat haast onvermijdelijk is."

Daarnaast laat de Italiaan ook weten dat hij de frustratie van zijn coureur heel goed begrijpt. Norris noemde Verstappen na de race 'wanhopig' en zei dat hij dit eigenlijk al wel had verwacht van de drievoudig wereldkampioen. Daar is Stella het mee eens, die Max een tip geeft: het kan ook wel eens zijn dat je genoegen moet nemen met de tweede plaats.

"Ik vond dat Lando het goed verwoordde, door te stellen dat Max zich in zo’n duel niet zo wanhopig hoeft te gedragen. De wereld vergaat niet als je een keer op een faire manier wordt ingehaald."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties