F1 Nieuws

Lando Norris: 'Dan verdient Max misschien een klein beetje respect terug'

Lando Norris: 'Dan verdient Max misschien een klein beetje respect terug'
Beto Issa/F1/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris: 'Dan verdient Max misschien een klein beetje respect terug'

Lando Norris: 'Dan verdient Max misschien een klein beetje respect terug'
Beto Issa/F1/BSR Agency

Als het aan Lando Norris ligt komt Max Verstappen héél snel met een goede uitleg over de crash tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De McLaren-coureur heeft het gevoel dat zijn titelrivaal hem een tweede zege door de neus heeft geboord en was dan ook woedend na de race op de Red Bull Ring.

In de ogen van Norris heeft hij alles juist gedaan in de Oostenrijkse Grand Prix. Aan het einde van de race kreeg hij de kans om Verstappen aan te vallen, nadat Red Bull Racing een rampzalige pitstop kende, waar Max bijna zeven seconden door verloor. Hierdoor was Verstappen zijn buffer op Norris volledig kwijt en na een - volgens Robert Doornbos zeldzaam - foutje in bocht 4, was de strijd aan.

Meerdere ronden heeft Norris geprobeerd om voorbij te gaan aan Verstappen, door telkens een 'divebomb' te proberen in bocht 3. Maar deze aanvallen werden afgeslagen door Verstappen. Volgens Norris ging zijn rivaal daar al over het randje, maar in ronde 63 heeft Verstappen zich écht van zijn slechtste kant laten zien. De Brit meent dat Max hem totaal niet eerlijk behandeld heeft en wil dan ook uit de mond van Verstappen horen dat het hem spijt. Hoort hij dat niet, verliest hij al het respect dat hij ooit voor Verstappen had.

Als de Brit wordt gevraagd of de relatie met Max ooit nog goed komt, zegt Norris: "Dat is niet aan mij om te zeggen, dat is aan hem om te zeggen. Hij moet iets laten weten. Ik probeer een goede, eerlijke race te rijden. Het is alleen niet wat ik ervoor terugkreeg van zijn kant. Ik heb het gevoel dat wat hij deed drie keer oneerlijk was naar mij toe, maar er werd geen waarschuwing gegeven. De laatste keer deed hij het weer en verpestte hij onze beide races, dus dat is het voor mij", begint Norris bij Motorsport.com.

"Als hij zegt dat hij niets fout heeft gedaan, dan verlies ik mijn respect voor hem. Als hij toegeeft dat hij wanhopig was, een fout heeft gemaakt en mijn race daardoor heeft verpest, verdient hij misschien een klein beetje respect terug."

Verstappen en Norris gaan praten

Max Verstappen heeft inmiddels laten weten dat hij zeker het gesprek aan zal gaan met Norris. Maar het zal wellicht nog even duren voor ze elkaar weer spreken, omdat Verstappen eerst wil dat de McLaren-coureur wat afkoelt. Zodra dat het geval is, zullen ze de koppen bij elkaar steken en hier samen uitkomen richting de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"We zullen erover praten, maar niet nu. Het is niet het juiste moment, het is beter om af te koelen. We zijn allemaal coureurs. Natuurlijk wil je niet met elkaar crashen. Als je vecht om de leiding, zijn het altijd zware gevechten. Het gebeurde vandaag, wat natuurlijk jammer is. Ik ben geïrriteerd, hij is geïrriteerd. Ik denk dat dat normaal is. Natuurlijk hebben Lando en ik een klein leeftijdsverschil, daarom hebben we nooit echt tegen elkaar geracet in lagere categorieën in vergelijking met sommige andere coureurs hier. Maar ja, we gaan vanaf hier verder."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties