F1 Nieuws

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: '2024 zal anders zijn dan we tot nu hebben gezien'

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: '2024 zal anders zijn dan we tot nu hebben gezien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: '2024 zal anders zijn dan we tot nu hebben gezien'

McLaren-baas waarschuwt Max Verstappen: '2024 zal anders zijn dan we tot nu hebben gezien'
Red Bull Content Pool

Volgens Zak Brown gaat het Formule 1-veld in 2024 nóg dichter naar elkaar toe kruipen dan het afgelopen jaar heeft gedaan. Door het budgetplafond en de regelwijziging van 2022 zitten de teams niet meer zo ver uit elkaar als ooit het geval was en Brown verwacht dat de verschillen alleen nog maar kleiner zullen worden. Ook de voorsprong van Red Bull Racing zal op den duur verdwijnen.

De Amerikaan, die sinds 2018 aan het roer staat bij McLaren, zag de Formule 1 in 2023 erg competitief zijn. Waar er vroeger weleens meerdere seconden tussen de nummer één en de nummer twee zat in de kwalificaties, was dat afgelopen seizoen totaal niet het geval. Maar ondanks dat was het kampioenschap nog nooit zo vroeg beslist. Dat is volgens Brown volledig te danken aan de klasse van Max Verstappen, zo begint hij bij Speedcafe TV.

"Aan de ene kant hebben we met één coureur nog nooit een minder competitieve Formule 1 gehad - bedankt Max, en petje af. Maar achter Max is het de meest competitieve Formule 1 die ik ooit heb gezien. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat we vijf teams hadden met zeven of meer podiumplaatsen", begint Brown.

"Je had teams die negende en tiende stonden in het kampioenschap en Q3 haalden, ik zou niet zeggen regelmatig, maar vaak genoeg. In de goede oude tijd van de Formule 1 hadden de teams achteraan de grid drie seconden achterstand. Nu zit er één seconde tussen de hele grid. Dus ik denk niet dat de Formule 1 ooit competitiever is geweest en ik denk dat het alleen maar competitiever wordt."

Max te pakken krijgen

Het is voor de teams nu zaak om nóg beter te worden, zodat ook Max Verstappen binnen gehengeld kan worden en de sport écht spannend wordt. In 2023 won Verstappen nog 19 van de 22 races, maar als Red Bull bijgehaald wordt en Max het op moet nemen tegen even snelle of zelfs snellere auto, gaat de F1 iets meemaken wat nog nooit is gebeurd, meent Brown.

"De teams waren geweldig, dus ik denk dat de sport enorm competitief is en ik denk dat als sommigen van ons Max te pakken krijgen, de Formule 1 in 2024 anders zal zijn dan we tot nu toe hebben gezien."

Ook McLaren-coureur Lando Norris heeft inmiddels aangegeven dat hij verwacht dat 2024 een spannend jaar gaat worden. De Brit heeft het gevoel dat zijn team dichter bij een overwinning zit dan ooit.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties