F1 Nieuws

McLaren de grote uitdager van Red Bull in 2024? 'Er komt nog veel meer'

McLaren de grote uitdager van Red Bull in 2024? 'Er komt nog veel meer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren de grote uitdager van Red Bull in 2024? 'Er komt nog veel meer'

McLaren de grote uitdager van Red Bull in 2024? 'Er komt nog veel meer'
Red Bull Content Pool

Lando Norris verwacht dat McLaren in 2024 nog dichter bij Red Bull Racing zal zitten dan nu het geval is. In Brazilië kon de jonge Brit aardig meekomen met Max Verstappen, waarbij zijn achterstand aan het einde van de race slechts 8 seconden bedroeg.

Het was een sterk optreden van McLaren op het Autódromo José Carlos Pace. Norris pakte pole voor de Sprint en werd in zowel de race op zaterdag als op zondag tweede, achter Max Verstappen. Volgens Ralf Schumacher voelde Verstappen zich oprecht opgejaagd door zijn goede vriend en was het gat onvrijwillig een stuk kleiner dan de Nederlander het zou willen.

Volgens Norris is de opmars van zijn team erg indrukwekkend te noemen, maar de Brit belooft zijn fans dat 2024 nóg mooier gaat worden voor McLaren. Daarmee zet hij Max Verstappen en Red Bull Racing op scherp.

"Sinds we deze upgrade naar Oostenrijk hebben gebracht, ben ik de op één na hoogst scorende coureur op de grid... Als je bedenkt dat we het hebben over vechten met de Red Bull, denk ik dat het geweldig is, wat we dit jaar hebben bereikt", begint Norris over de indrukwekkende stijgende lijn van McLaren dit seizoen.

"Het is een geweldig teken voor ons om te zien waar we in Bahrein stonden en dat we het nu hebben over vechten met Red Bull. Daarnaast weten we dat er volgend jaar nog veel meer aan zit te komen, dus ik ben erg enthousiast."

Maar te veel nadenken over 2024 wil Norris nog niet doen. Laat McLaren maar eerst het jaar goed afsluiten, waarna ze zich volledig kunnen gaan focussen op volgend seizoen. Al geeft hij wel aan dat hij veel vertrouwen heeft.

Verstappen hield Norris op afstand

Waar Lando Norris trots is op McLaren en de manier waarop ze Red Bull Racing hebben ingehaald, laat Max Verstappen weten dat hij zijn goede vriend gewoon wat zat te dollen tijdens de GP van Brazilië. Red Bull was sneller, maar hij wilde Norris het gevoel geven of er iets te halen was, grapte Max.

"Hield ik Lando op de afstand die ik wilde? Ja. Het was alsof ik hem een koekje voorhield. Nee, ik maak een grapje", aldus Verstappen in de persconferentie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties