F1 Nieuws

Mclaren sceptisch over snelheid ondanks overwinning in Miami: 'Naïef van ons'

Mclaren sceptisch over snelheid ondanks overwinning in Miami: 'Naïef van ons'
BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren sceptisch over snelheid ondanks overwinning in Miami: 'Naïef van ons'

Mclaren sceptisch over snelheid ondanks overwinning in Miami: 'Naïef van ons'
BSR Agency

Lando Norris en Oscar Piastri denken dat. ondanks de winst in Miami, Mclaren nog altijd het derde team op de Formule 1-grid is. Op het circuit in Florida wist Norris zijn eerste Formule 1-zege ooit te pakken, maar beide Mclaren-coureurs denken dat er nog veel moet gebeuren om structureel voor de overwinning mee te kunnen doen.

Vorige week wist Norris eindelijk na 110 races de klus te klaren. De Engelsman pakte met een klein beetje geluk de overwinning en mocht dus voor de eerste keer op de hoogste trede van het podium staan. Door de verbazingwekkende snelheid van Norris na de safety car-situatie, leek het er even op dat Max Verstappen een behoorlijke concurrent erbij zou krijgen. Maar over die verwachtingen zijn beide Mclaren-coureurs nog behoorlijk sceptisch.

Ruimte voor verbetering 

Dit weekend staat de Grand Prix van Imola op het programma. Piastri verwacht dat Red Bull en Ferrari hier behoorlijk snel zullen zijn. De Australiër weet daarom ook niet of een overwinning realistisch is. "Ik denk dat het moeilijk zal zijn op Imola. Ferrari heeft dit weekend een aantal upgrades gekregen. Ik weet niet wat Red Bull gaat doen, maar iedereen is voortdurend bezig zijn auto's beter te maken. We kunnen niet stil blijven staan ​​en verwachten dat het ieder weekend weer zo zal zijn", zo liet Piastri weten aan Autosport. "Ik denk dat het naïef van ons zou zijn om te denken dat we elk weekend kunnen winnen nu we er één hebben gewonnen. Maar ik denk dat we zeker dichterbij komen", aldus de Australiër.

Norris lijkt het eens te zijn met zijn teamgenoot. Ondanks de overwinning in Miami, ziet de Engelsman genoeg ruimte voor verbetering bij Mclaren. "Ik heb het gevoel dat ik een goed evenwicht heb bereikt tussen het accepteren van waar we nu staan ​​en ik denk nog steeds dat we op dit moment het derde beste team zijn, maar dat kan veranderen als we hier weer een goed weekend hebben", zei Norris die ernaar uitkijkt om meer te gaan vechten voor overwinningen. "Dat is nog steeds iets waar ik naar uitkijk, wat meer racen tegen Max en wat meer racen tegen de Ferrari’s. Dat is iets wat we de afgelopen jaren niet hebben gedaan", aldus de Brit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties