F1 Nieuws

Mercedes baalt van winst Max Verstappen in Austin: 'Daar hebben we de race verloren'

Mercedes baalt van winst Max Verstappen in Austin: 'Daar hebben we de race verloren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes baalt van winst Max Verstappen in Austin: 'Daar hebben we de race verloren'

Mercedes baalt van winst Max Verstappen in Austin: 'Daar hebben we de race verloren'
Red Bull Content Pool

Het was voor Mercedes weer even wennen om met Max Verstappen te strijden voor een overwinning in een Formule 1-race. Aan het einde van de Grand Prix van de Verenigde Staten was Lewis Hamilton by-far de snelste auto op de baan en liep hij snel in op de Nederlander.

Uiteindelijk kwam Hamilton een kleine twee seconden tekort voor de overwinning. Een paar uur na de race bleek de Mercedes W14 van de Brit niet legaal te zijn, waardoor deze uit de eindclassificatie gehaald werd, maar het laat wel zien dat het team uit Brackley een stap voorwaarts heeft gemaakt.

Waar Hamilton en Russell nog kansloos waren voor een overwinning in Japan, waar er veel snelle en scherpe bochten zijn, waren de Duitser in de VS wél competitief, terwijl dezelfde bochten hier te vinden zijn. Dit laat zien dat de updates in Austin gewerkt hebben, iets waar Mercedes al op hoopte voor het weekend.

Overwinning weggegooid

Bij Mercedes heeft men zelfs het gevoel dat ze een overwinning uit hun handen hebben laten glippen. Als ze iets scherper waren geweest met de strategie én de pitstops beter uitgevoerd hadden, had Lewis Hamilton op de hoogste trede van het podium gestaan.

Dan was hij alsnog gediskwalificeerd, maar het zou een flink statement zijn geweest richting Red Bull Racing en Max Verstappen. Toto Wolff baalt dan ook dat dit niet uit is gekomen.

"Achteraf iets zeggen makkelijk, want je kunt zeggen dat als we Max hadden afgedekt [bij de pitstops], we op dat moment de snellere auto hadden. Maar dat wisten we toen niet, dus het uitstellen naar één stop was op dat moment terecht. Maar in die twee ronden verloren we te veel tijd en daardoor verloren we de race", begint Wolff bij Sky Sports.

Volgens Wolff was een één-stopper proberen de verkeerde keuze, maar op het moment zelf leek het haalbaar: "Max stopte voor een duidelijke twee-stopper, terwijl wij wisten dat we nog vier ronden nodig hadden om de één-stop te kunnen laten werken. Toen zat hij nog twintig seconden achter ons", gaat Wolff verder.

In Austin duurde een pitstop gemiddeld 20 seconden, maar in de extra ronden die Hamilton reed, verloor de Brit meerdere seconden, waardoor hij uiteindelijk zeven seconden achter Verstappen de baan op kwam.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties