F1 Nieuws

Mercedes-coureurs hebben compleet andere mening over Grand Prix Miami: 'Onverwacht'

Mercedes-coureurs hebben compleet andere mening over Grand Prix Miami: 'Onverwacht'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes-coureurs hebben compleet andere mening over Grand Prix Miami: 'Onverwacht'

Mercedes-coureurs hebben compleet andere mening over Grand Prix Miami: 'Onverwacht'
Mercedes F1 Media

Waar Mercedes-teambaas Toto Wolff positief verrast was over de snelheid van de W15 tijdens de Grand Prix van Miami, is alleen Lewis Hamilton het eens met de Oostenrijker. Volgens George Russell was zijn bolide helemaal niet zo snel als gehoopt en hij kon dan ook niet bij zijn teamgenoot blijven. In Miami eindigde Hamilton als zesde, terwijl Russell als achtste over de streep kwam, met zeventien seconden achterstand op Hamilton.

In slechts 25 rondjes na de safety car trok Hamilton een enorm gat naar zijn teamgenoot, die over het algemeen beter presteert tijdens het 2024 Formule 1-seizoen. Met zeventien seconden voorsprong was de zevenvoudig wereldkampioen gemiddeld 0.68 seconde per ronde sneller dan Russell, wat deels in het verschil in banden zal hebben gezeten. Hamilton reed zijn laatste stint namelijk op de medium banden, terwijl Russell de harde band gebruikte.

Maar ook aan het begin van de race, toen Hamilton het rubber met de witte wang gebruikte en Russell de zachtere compound tot zijn beschikking had, was de veteraan óók sneller dan het jonkie, wat voor Russell onbegrijpelijk is. Hij snapt niet waarom hij zo veel moeite had, terwijl zijn teamgenoot de Red Bull van Sergio Pérez bij wist te houden.

"Mijn race vandaag was moeilijk. Ik verloor een paar posities bij de start en in de laatste stint had ik geen snelheid op de harde band en had ik veel moeite. We gaan kijken waarom dat was. Ons gebrek aan snelheid was nogal onverwacht, terwijl Lewis een sterke race reed, dus er zat wel degelijk snelheid in de auto", aldus Russell op de website van Mercedes over de Grand Prix van Miami.

Hamilton genoot 

Waar Russell zich dus zat te verbijten achter het stuur van zijn Mercedes W15, had Lewis Hamilton het onwijs naar zijn zin op het Miami International Autodrome. Waar hij de dag ervoor nog veel moeite had met het voorbijkomen van Kevin Magnussen in de Haas, was hij nu in gevecht met de snelste auto van de afgelopen jaren, de Red Bull. Volgens Hamilton was het geweldig om weer eens met een Red Bull, weliswaar van Pérez, te vechten.

"In mijn race van vandaag had ik een paar leuke gevechten. Ik gaf alles wat ik had om vooruitgang te boeken en haalde een paar keer goed in. Aan het eind waren we de Red Bull aan het uitdagen, dus het voelde geweldig om tegen hen te racen. Vandaag was waarschijnlijk de beste racedag die ik dit jaar heb gehad, dus we moeten gewoon blijven pushen. Er komen nog wat kleine upgrades aan voor Imola. Andere zijn ook in ontwikkeling, maar we blijven hard werken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties