F1 Nieuws

Nico Hülkenberg klapt uit de school: 'Frustrerend, bitter en vooral triest'

Nico Hülkenberg klapt uit de school: 'Frustrerend, bitter en vooral triest'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nico Hülkenberg klapt uit de school: 'Frustrerend, bitter en vooral triest'

Nico Hülkenberg klapt uit de school: 'Frustrerend, bitter en vooral triest'
Red Bull Content Pool

Haas-coureur Nico Hülkenberg was er na afloop van de Grand Prix van Italië even helemaal klaar mee. Volgens de Duitser is Haas het namelijk zelf schuld dat er op het circuit van Monza met lege handen naar huis werd afgereisd. Het team bracht immers geen enkele nieuwe onderdelen mee naar Noord-Italië.

Haas staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap met elf punten uit veertien races. Daarmee staat de Amerikaanse equipe tien punten achter het team van Williams, dat momenteel zevende staat in het kampioenschap. Achter Haas staat het team van Alfa Romeo dat met tien punten dé directe concurrent is van Haas.

Het verschil tussen de beide equipes is dat Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas er op het circuit van Monza met één WK-punt vandoor ging, terwijl de beide Haas-coureurs ver buiten de punten als zeventiende en achttiende over de streep kwamen. Hülkenberg en Kevin Magnussen waren in Italië zelfs de enige coureurs van het veld die op een ronde achterstand werden gezet.

Achilleshiel

Het moet dus beter bij Haas, ziet ook Hülkenberg maar al te goed in. Met name in de race moet het bij Haas beter, aangezien er in de kwalificatie zo nu en dan doorgang wordt gevonden naar Q3. In de race valt de VF23 vervolgens echter (te) ver terug. Iets wat volgens de Haas-leiding is toe te schrijven aan banden die te snel over de kling worden gejaagd.

Om dit euvel tegen te gaan, bracht Haas in Zandvoort een nieuwe voorvleugel mee. Gehoopt werd dat deze nieuwe voorvleugel de bandentemperatuur onder controle zou houden. Echter, door crashes van zowel Magnussen als Hülkenberg kon de vleugel amper worden getest.

Niet waard om punten te halen

Na afloop van de race op het circuit van Monza klapt Hülkenberg voor de camera van Sky Sports Deutschland uit de school. "We doen het ongelofelijk slecht als je het vergelijkt met onze concurrenten. We waren het enige team dat geen updates meenam naar Monza. Geen enkel speciaal pakket." Hiermee doelt Hülkenberg op een speciale low downforce achtervleugel die (bijna) alle teams meenamen naar Monza.

Dat Haas zonder nieuwe onderdelen geen punten behaalde in Monza, is volgens Hülkenberg niet gek. "Als je zo weinig doet, dan kan en mag je ook niet heel veel verwachten. Als ik eerlijk ben, zijn wij het niet eens waard om punten te verdienen. Dat is frustrerend, bitter en vooral triest, maar we moeten ermee leven", aldus de Duitse coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties