F1 Nieuws

Nyck de Vries verwikkeld in rechtszaak met voormalig geldschieter

Nyck de Vries verwikkeld in rechtszaak met voormalig geldschieter
Williams F1 Media
F1 Nieuws

Nyck de Vries verwikkeld in rechtszaak met voormalig geldschieter

Nyck de Vries verwikkeld in rechtszaak met voormalig geldschieter
Williams F1 Media

De Telegraaf weet te melden dat kersvers AlphaTauri-coureur Nyck de Vries is verwikkeld in een juridisch geschil met een voormalig geldschieter. Het zou volgens het medium gaan om een aangespannen zaak door vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst.

Na zijn formidabele invalbeurt tijdens de Grand Prix van Italië met Williams ging het balletje in de Formule 1 rollen voor De Vries. Het duurde dan ook niet lang voordat de Nederlander werd aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Honda-protegé Yuki Tsunoda. Bij het Italiaanse team vervangt De Vries de naar Alpine vertrokken Pierre Gasly.

Niet zorgeloos

Over een aantal weken staan de eerste testdagen voor de deur. Voor rijders is het belangrijk om in alle rust naar dit moment toe te werken. Toch is dat voor De Vries wellicht een ander verhaal. In februari moet de Nederlander immers naar de rechtbank. Volgens Schothorst is er in 2018 namelijk 250.000 euro overgemaakt naar De Vries' rekening. Dit geld is gebruikt om het Formule 2-stoeltje van de man uit Uitwellingerga te bekostigen. In het contract zou staan dat er een rente van drie procent moet worden betaald over het geleende geld. Ook zou De Vries zijn Formule 1-inkomsten 50/50 delen met Schothorst. Echter, zou De Vries voor het einde van 2022 géén zitje in de Formule 1 hebben gevonden, dan zou het geleende geld worden kwijtgescholden.

Kleine lettertjes

Volgens Schothorst heeft De Vries wel degelijk een Formule 1-zitje weten te veroveren voor het einde van 2022. De Nederlander was immers actief als test- en reservecoureur bij Mercedes en ook stapte hij meerdere keren in bij Mercedes-klantenteams tijdens vrije trainingen. De Vries is zelf van mening dat een rol als test- en reservecoureur niet meetelt als een voltijds Formule 1-zitje. Wie van de twee heren gelijk heeft, zal op 3 februari worden onderzocht door de rechtbank. Volgens de advocaat van De Vries, Jeroen Bedaux, zijn er meerdere voorstellen gedaan om het geschil buiten de rechtbank om op te lossen. Bij iedere poging kwam er echter nul op rekest.

Reactie Schothorst

Zelf laat Schothorst weten dat zijn rechtszaak vooral is aangespannen om achtergehouden informatie boven tafel te krijgen. De miljonair is namelijk van mening van De Vries belangrijke informatie omtrent zijn racecontracten met opzet heeft achtergehouden. "Laat ik beginnen met zeggen dat ik de kans die Nyck krijgt in de Formule 1 te gek vind", zo begint Schothorst zijn statement. "Dat we in augustus twee Nederlanders op de grid hebben in Zandvoort is een fantastische gedachte. We hebben echter in de carrière van Nyck geïnvesteerd toen niemand dat wilde doen. Nu verschillen we van mening over de uitleg die we aan sommige overeenkomsten hebben gegeven. Zoiets kan gebeuren, maar hierdoor ontkomen we er niet aan om de zaak aan de rechter voor te leggen. We hadden het echt liever anders gezien", besluit Schothorst.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties