F1 Nieuws

Nyck de Vries vol onder druk in Monte Carlo: 'Vervangers staan al klaar'

Nyck de Vries vol onder druk in Monte Carlo: 'Vervangers staan al klaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nyck de Vries vol onder druk in Monte Carlo: 'Vervangers staan al klaar'

Nyck de Vries vol onder druk in Monte Carlo: 'Vervangers staan al klaar'
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Monaco verreden in de straten van Monte Carlo. In het prinsdom moet AlphaTauri-coureur Nyck de Vries laten zien waarom hij Formule 1-waardig is. Volgens de Nederlander moet dat lukken, aangezien hij in het verleden genoeg successen heeft gekend in Monaco.

De Vries kent tot op heden geen sterk seizoen. De Nederlander scoorde immers nog geen punten en was verwikkeld in meerdere crashes. Ook is De Vries een flink stuk langzamer dan AlphaTauri-teamgenoot Yuki Tsunoda. Red Bull-topman Helmut Marko heeft De Vries daarom een 'gele kaart' gegeven.

Volgens de Oostenrijker moet De Vries vanaf nu laten zien waarom hij het tweede AlphaTauri-zitje verdient. "We hebben met Nyck gepraat en ook hij ziet in dat het beter moet. Het gat naar Yuki, die momenteel geweldig presteert, is gewoon te groot. Om het in voetbaltermen te stellen: Nyck heeft een gele kaart gekregen, maar nog geen rode kaart. Als hij zichzelf verbetert, dan zullen we niet meer nadenken over een mogelijke vervanger voor hem", vertelde Marko in gesprek met het Duitse F1 Insider.

Mocht De Vries zichzelf niet verbeteren in de komende twee races, dan zit er volgens Marko maar een ding op. "Als Nyck zichzelf niet verbetert, dan zouden we terugvallen op onze pool aan jonge talenten. Ik heb het dan over Liam Lawson en Ayumu Iwasa", aldus de oud-coureur.

Bijzondere race

Er zit dus druk op bij De Vries voor de race van aankomend weekend, maar de voormalig Formule 2-kampioen denkt dat het goed moet komen in de straten van zijn woonplaats. "Monaco is één van de hoogtepunten van het seizoen. Daarnaast is het vrij bijzonder voor mij om te racen door de straten van mijn woonplaats. Ook de sfeer en de baan zelf brengen een bijzondere sfeer met zich mee", begint De Vries in een preview van zijn Italiaanse equipe.

De vangrail is dichtbij in Monaco en aangezien De Vries moet presteren aankomend weekend, is het belangrijk dat er geen onnodige en dure fouten worden gemaakt door de Fries. Volgens de man uit Uitwellingerga moet dat echter goedkomen. "Ik heb al eerder op de baan mogen racen. Ik heb de race zelfs gewonnen in 2017 en 2019. Dat was toen erg speciaal, maar nu race ik in de Formule 1 en dat maakt het nog specialer", aldus De Vries.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties