F1 Nieuws

Onder andere Max Verstappen opgeroepen om Lewis Hamilton te helpen

Onder andere Max Verstappen opgeroepen om Lewis Hamilton te helpen
F1 Nieuws

Onder andere Max Verstappen opgeroepen om Lewis Hamilton te helpen

Onder andere Max Verstappen opgeroepen om Lewis Hamilton te helpen

Matt Bishop, voormalig hoofd communicatie van Aston Martin, heeft Max Verstappen en de andere coureurs opgeroepen om Lewis Hamilton bij te staan in zijn strijd tegen ongelijkheid en vóór mensenrechten.

Volgens de Brit staat Hamilton er nu helemaal alleen voor, sinds het vertrek van Sebastian Vettel uit de Formule 1. Het duo stond de laatste jaren bekend om hun statements en acties voor, tijdens en na een raceweekend, maar daar is een einde aan gekomen nadat Vettel zijn F1-carrière beëindigde.

Bishop, die zelf homoseksueel is en dus weet hoe het is om niet overal geaccepteerd te worden, is van mening dat Hamilton bijgestaan moet worden in zijn strijd tegen racisme en discriminatie. Hij roept de andere coureurs dan ook op om de plek van Sebastian Vettel in te nemen.

"Hij (Hamilton, red.) was een jonge man die in de sport kwam. Hij was de enige zwarte coureur, niet alleen de enige zwarte coureur in de sport, maar de enige zwarte coureur ooit in de sport.Ik denk dat hij zich daardoor een beetje een eenling voelde", begint Bishop bij Sky Sports.

"Uiteraard weet ik niet hoe het is om een zwarte man te zijn, maar ik ben een homoseksuele man en beide dingen zijn extreem zeldzaam in de Formule 1."

'Geen kritiek op andere coureurs'

Volgens Bishop hebben Hamilton en Vettel elkaar in de laatste jaren écht gevonden, toen ze beiden merkten dat ze opkwamen voor dezelfde doelen. In het verleden lagen de heren nog wel eens met elkaar in de clinch (Azerbeidzjan 2017), maar dat verdween ineens.

"Hij (Vettel, red.) zag Lewis absoluut als iemand die hij in vertrouwen kon nemen, die hij om raad kon vragen en ik denk dat het wederzijds was, ze zagen elkaar allebei als iemand die het op dezelfde manier 'snapt'", ging Bishop verder.

De Brit hoopt dan ook dat Hamilton weer zo iemand kan vinden om te vertrouwen. Iemand waar hij samen weer mee de strijd aan kan gaan. Hij roept dan ook de huidige F1-coureurs op om de zevenvoudig wereldkampioen te helpen.

"Ik wil overigens geen kritiek leveren op de andere coureurs, ik heb met velen van hen gewerkt en er zijn allerlei soorten nodig om een wereld te maken. Maar ik denk dat ik nu zou willen dat sommige van de andere coureurs overwegen of zij misschien de leegte kunnen opvullen die Sebastian heeft vrijgemaakt, want Lewis staat er nu een beetje alleen voor", zo sluit Bishop af.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties