F1 Nieuws

'Onderhandelingen contract Lewis Hamilton vertraagd door salaris Max Verstappen'

'Onderhandelingen contract Lewis Hamilton vertraagd door salaris Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Onderhandelingen contract Lewis Hamilton vertraagd door salaris Max Verstappen'

'Onderhandelingen contract Lewis Hamilton vertraagd door salaris Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

Martin Brundle verwacht dat Lewis Hamilton en Mercedes zo lang onderhandeld hebben door het salaris van Max Verstappen. Hamilton zou hetzelfde als de Nederlander willen verdienen, omdat hij zichzelf als zevenvoudig wereldkampioen evenveel waard vindt.

In februari van dit jaar liet Toto Wolff nog weten dat het 'slechts weken' zou duren voordat Mercedes en Lewis Hamilton een overeenkomst zouden bereiken voor een nieuw contract, maar uiteindelijk werd dit pas een half jaar later bewerkstelligt. Brundle denkt dat hij weet waar dat mee te maken heeft.

Volgens geruchten in de Britse media gaat Hamilton in 2024 en 2025 zo'n 50 miljoen euro per jaar verdienen, evenveel als Max Verstappen ontvangt bij Red Bull Racing. Dat getal wilde Hamilton per se hebben, omdat hij zichzelf niet minder vindt dan Verstappen en de onderhandelingen met Mercedes duurden dan ook langer dan verwacht.

"Ik weet zeker dat hij dat bedrag gevraagd heeft", begint Brundle bij Sky Sports. "Hij zal zichzelf evenveel waard vinden als Max Verstappen, aangezien hij een zevenvoudig wereldkampioen is. Daarnaast weet hij dat hij nog altijd de snelheid heeft."

"Het zal een getal zijn van vele tientallen miljoenen met bonussen en dingen daaromheen. Ik kan mij zo voorstellen dat Lewis en zijn team de puntjes op de i hebben gezet op allerlei vlakken, zoals dingen die hij naast het circuit wil doen. Hij zal zich hard gemaakt hebben om bijna geen enkele media- of marketingactiviteiten te hoeven doen, omdat hij daar niet van houdt. Hij wil gewoon een raceauto besturen."

Abu Dhabi 2021

Naast het feit dat het voor Hamilton belangrijk was om hetzelfde salaris als Max Verstappen te ontvangen, denkt Brundle ook dat Abu Dhabi 2021 een grote reden is voor zijn nieuwe contract. In die race verloor Hamilton in de laatste ronde de leiding aan Max Verstappen, die daardoor het kampioenschap won.

Als dat niet gebeurd was, had Hamilton waarschijnlijk al zijn handschoenen aan de wilgen gehangen, denkt Brundle.

"Ik denk dat dat [Abu Dhabi] hem heel erg motiveert. Er zijn veel mensen die geloven dat als hij zijn achtste titel had gewonnen in Abu Dhabi 2021, hij met pensioen was gegaan. Dus ik denk dat hij per se voor zijn achtste kampioenschap wil gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties