F1 Nieuws

Toto Wolff: Hamilton grootste F1-ster, Russell leider van zijn generatie

Toto Wolff: Hamilton grootste F1-ster, Russell leider van zijn generatie
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff: Hamilton grootste F1-ster, Russell leider van zijn generatie

Toto Wolff: Hamilton grootste F1-ster, Russell leider van zijn generatie
BSR Agency

Niet Max Verstappen, maar Lewis Hamilton is de grootste ster van de Formule 1. De Nederlander mag dan wel opgaan voor zijn derde titel op rij en kan dit weekend het record voor meeste zeges op rij op zijn naam zetten, maar Hamilton blijft dé man in de F1.

Dat heeft Toto Wolff gezegd nadat Hamilton zijn contractverlenging tekende bij Mercedes. De verbintenis van Hamilton liep aan het einde van dit seizoen af en er was nog altijd geen handtekening gezet onder een nieuw contract, tot aan afgelopen week.

De zevenvoudig wereldkampioen heeft besloten om in 2024 en 2025 nog bij Mercedes te blijven rijden, net als George Russell, die ook een nieuwe overeenkomst tekende bij het Duitse team. Toto Wolff kan niet blijer zijn nadat zijn coureurs hebben bijgetekend.

"Doorgaan met onze huidige line-up was een logische beslissing. We hebben het sterkste duo op de grid en beide coureurs spelen een cruciale rol in het team om ons vooruit te helpen. De kracht en stabiliteit die ze bieden zijn belangrijke bouwstenen voor ons toekomstige succes", begint Wolff op de bekendmaking van de contractverlengingen.

"Onze samenwerking met Lewis is één van de meest succesvolle in de geschiedenis van de sport. Zijn kwaliteiten als coureur worden geïllustreerd door zijn opmerkelijke staat van dienst, maar in de loop van onze jaren samen is hij uitgegroeid tot een steunpilaar en leider van ons team."

Hamilton de 'grootste ster'

Dat Mercedes met Hamilton doorwilde is volgens Wolff niet gek. De Brit is nog altijd de grootste ster van de F1, ondanks dat hij al sinds 2021 geen race meer heeft gewonnen.

"Als F1's grootste ster heeft hij ook een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van onze toewijding aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid, die de basis zullen vormen voor ons succes in de komende jaren", sluit Wolff af over Hamilton.

Russell de leider van zijn generatie

Als Hamilton nog altijd de grootste ster van de F1 is, zou je denken dat Verstappen door Wolff dan wel gezien wordt als de beste van zijn generatie, aangezien hij al twee wereldtitels heeft op 25-jarige leeftijd. Maar nee... Volgens Wolff is Russell de absolute leider van zijn generatie, dit terwijl Russell even oud is als Verstappen.

"George is de leider van zijn generatie. Hij heeft ons vertrouwen terugbetaald toen we hem promoveerden naar een zitje bij ons in 2022. Zijn eerste poleposition in Hongarije en zijn eerste grand prix-overwinning in São Paulo waren de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Hij past perfect bij het team en we zijn blij dat we de relatie voor de komende jaren hebben verlengd", aldus de Oostenrijker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties