F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Mercedes-baas Toto Wolff: 'Bullshit'

Max Verstappen haalt uit naar Mercedes-baas Toto Wolff: 'Bullshit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar Mercedes-baas Toto Wolff: 'Bullshit'

Max Verstappen haalt uit naar Mercedes-baas Toto Wolff: 'Bullshit'
Red Bull Content Pool

Het is voor Toto Wolff onbegrijpelijk dat Max Verstappen en Sergio Pérez niet dichter bij elkaar zitten als het gaat om rondetijd en de stand in het kampioenschap. In Zandvoort werd de Mexicaan op 1.3 seconde gereden in de kwalificatie door zijn teamgenoot en dat vindt Wolff maar vreemd.

In de ogen van de Mercedes-baas kan het bijna niet zo zijn dat Verstappen en Pérez van hetzelfde materiaal gebruik maken, anders is een dergelijk gat niet te verklaren. Red Bull zou de RB19 helemaal afstellen naar de wensen van Verstappen, waardoor Pérez het lastig heeft.

Als Max Verstappen met deze uitspraak wordt geconfronteerd in Italië, wordt duidelijk dat hij de mening van Wolff niet deelt. De Nederlander haalt dan ook flink uit naar de Mercedes-teambaas.

"Bullshit opmerkingen", zegt Verstappen volgens Motorsport.com. "Het zit niet zo. Ik probeer gewoon zo snel mogelijk te rijden met de auto die ik heb. Ik ga echt niet tegen het team zeggen: 'Jullie moeten mij een stabielere voorkant geven, want daar hou ik van'. Nee, ik wil gewoon een auto die zo snel mogelijk is en dan probeer ik daar zo goed mogelijk mee om te gaan."

"De auto is ieder jaar anders en mensen vragen mij altijd wat mijn rijstijl is, maar ik heb geen vaste rijstijl. Ik pas mij gewoon aan aan wat er nodig is om een bepaalde auto snel te maken." Of dat het grote verschil is tussen Pérez en hemzelf, weet hij niet: "Dan kan aan verschillende dingen liggen. Het is voor mij in ieder geval erg belangrijk dat je je als coureur kunt aanpassen aan wat de auto nodig heeft."

Geen erkenning

Volgens Verstappen is het overigens geen verrassing dat Toto Wolff een dergelijke opmerking maakt. De Nederlander heeft het gevoel dat er de laatste tijd steeds meer mensen zijn die niet kunnen erkennen dat hij en Red Bull Racing het goed voor elkaar hebben.

In de - vooral Britse - media worden de prestaties van Verstappen en Red Bull toegedicht aan de dominantie van de RB19, maar dat is volgens Verstappen misschien een vorm van jaloezie.

"Je hebt natuurlijk altijd mensen die gewoon niet kunnen erkennen dat iemand anders het goed doet. Dan heb ik het niet eens over mijzelf, maar wel over het hele team, hoe dat momenteel werkt. Ik doe gewoon mijn ding en het interesseert mij niet of anderen dat waarderen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties