F1 Nieuws

Oud-coureur over dominantie Red Bull: 'Begin van het einde'

Oud-coureur over dominantie Red Bull: 'Begin van het einde'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur over dominantie Red Bull: 'Begin van het einde'

Oud-coureur over dominantie Red Bull: 'Begin van het einde'
Red Bull Content Pool

Na bijna twintig jaar is het in 2025 klaar tussen Adrian Newey en Red Bull Racing. De meesterontwerper was zodanig ontevreden over zijn rol binnen het team, dat hij heeft besloten te vertrekken. Na eerdere controverse rondom mogelijk seksueel wangedrag van teambaas Christian Horner en een mogelijke exit van adviseur Helmut Marko, is het helder dat het bij de Oostenrijkse renstal piept en kraakt. Volgens oud-coureur Christian Danner moet Red Bull Racing moet gaan nadenken, dan wel niet vrezen, over de toekomst.

Christian Danner maakte zijn Formule 1-debuut in 1985 bij het team van Zakspeed. De Duitser kwam in totaal tot 36 Grand Prix's. Tegenwoordig schuift hij aan bij de Duitse RTL, waar hij samen met Heiko Wasser het commentaar voorziet. In een interview met Avd Motorsport Magazine laat de oud-coureur weten dat de dominantie bij Red Bull snel zal verdwijnen, nu dat Adrian Newey bij het team vertrokken is.

"Dit is het begin van het einde voor Red Bull Racing. Ik zeg niet dat ze meteen ten onder zullen gaan, maar de dominantie is door het vertrek van Newey wel voorbij. Ieder team dat afscheid van hem moest nemen, heeft zijn verlies gemerkt. Ook al zeiden ze dat het wel goed zou komen", aldus Danner.

Verleden spreekt boekdelen

Toen Newey bij het team van Williams zat, wist de Britse equipe 59 races te winnen en vier kampioenschappen binnen te halen. Sinds zijn vertrek in 1997 heeft het team maar elf keer weten te winnen. "Ook McLaren presteerde een stuk slechter na het vertrek van de ontwerper, ondanks dat ze zeiden dat ze hem niet nodig zouden hebben. Dit verlies is veel groter dan dat iemand bij Red Bull durft toe te geven", vervolgt de oud-coureur.

Toekomst Newey

Danner verwacht dat de 65-jarige Brit geen sabbatical zal gaan nemen. "Dan verveelt hij zich dood, ik denk dat hij naar Ferrari gaat", eindigt de Duitser. Newey sprak eerder al uit er 'spijt' van te hebben dat hij een klus bij Ferrari nog niet op zijn cv heeft staan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties