F1 Nieuws

Oud-teambaas heeft bijzonder advies voor Lewis Hamilton: 'Ga weg'

Oud-teambaas heeft bijzonder advies voor Lewis Hamilton: 'Ga weg'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Oud-teambaas heeft bijzonder advies voor Lewis Hamilton: 'Ga weg'

Oud-teambaas heeft bijzonder advies voor Lewis Hamilton: 'Ga weg'
Mercedes F1 Media

Bij zijn huidige werkgever Mercedes lijkt Lewis Hamilton vooralsnog geen recordbrekende achtste wereldtitel te behalen. Daarnaast speelt ook Hamiltons contract een rol, aangezien de Brit enkel dit seizoen nog onder contract staat bij Mercedes. Volgens voormalig teambaas Eddie Jordan genoeg reden om als Hamilton zijnde een nieuw avontuur aan te gaan.

Aangezien Hamilton afgelopen seizoen en ook dit jaar niet voor de beide wereldkampioenschappen kan vechten, zijn er veel geruchten ontstaan die stellen dat de man uit Stevenage de overstap maakt naar een ander team. Met name Ferrari wordt veelal genoemd als de toekomstig werkgever van de zevenvoudig wereldkampioen. Het is niet gek dat Hamilton in verband wordt gebracht met Ferrari, aangezien Red Bull tevreden is met haar coureurs.

Motivatie

Zelf zegt Hamilton door te willen bij Mercedes. De inmiddels 38-jarige Brit rijdt al sinds 2014 bij de formatie uit Brackley en heeft in zijn Formule 1-loopbaan enkel met Mercedes-motoren gereden. "Je kunt natuurlijk nooit nooit zeggen, maar ik denk dat alles te maken heeft met motivatie", vertelde Hamilton, gevraagd naar zijn carrièreplannen. "Ik heb nog altijd veel motivatie om door te gaan, dus we gaan het zien." Een overstap naar een ander team lijkt daarom dus niet zomaar te gebeuren. Daarnaast liet Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat zijn team op de korte en middellange termijn graag door wil met Hamilton.

Weg bij Mercedes

Hamilton lijkt dus nog wel even door te willen in de Formule 1 en Wolff lijkt de Brit daar mogelijkheid toe te bieden bij Mercedes. Daarnaast lijken de beide heren nog altijd veel motivatie te hebben om weer vooraan het veld mee te doen om overwinningen en kampioenschappen. Een match made in heaven dus of toch niet?

Niet iedereen is immers van mening dat Hamilton er goed aan doet om bij Mercedes te blijven. Volgens Jordan kan Hamilton namelijk beter elders zijn geluk zoeken. "Lewis moet ergens anders in zijn salsa komen en vertrekken bij Mercedes", begint Jordan in de Formula For Success-podcast. "Hij moet verder, net zoals hij na zijn tijd bij McLaren deed. Ga weg bij Mercedes, Lewis. Het is hoog tijd om jezelf ergens anders opnieuw uit te vinden", aldus de Ier.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties