F1 Nieuws

'Porsche neemt rigoureus besluit over mogelijke Formule 1-intrede'

'Porsche neemt rigoureus besluit over mogelijke Formule 1-intrede'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Porsche neemt rigoureus besluit over mogelijke Formule 1-intrede'

'Porsche neemt rigoureus besluit over mogelijke Formule 1-intrede'
Red Bull Content Pool

Porsche zal in 2026 niet toetreden tot de Formule 1-grid. Dat weet het Britse medium The Race te melden. Volgens ingewijden heeft Porsche na lang wikken en wegen besloten om haar Formule 1-ambities in de ijskast te zetten.

Porsche zou samen met Audi toetreden tot de Formule 1. Beide merken zijn onderdeel van de Volkswagen Group en het was de wens van het Duitse concern om met zowel Porsche als Audi toe te treden tot de Formule 1. Tot dusver is het plan slechts door één van de twee merken tot uitvoering gebracht.

Succes en falen

Audi heeft zich namelijk ingekocht bij het team van Sauber. Momenteel gaat het team nog door het leven als Alfa Romeo, maar in de toekomst zal die naam veranderen naar Audi. De fabrikant uit Ingolstadt gaat daarnaast ook zelf motoren bouwen voor het 2026-seizoen.

Dat is iets waar de beide merken in verschillen. Porsche was namelijk niet van plan om een eigen motor te bouwen, maar wilde juist een krachtbron 'badgen'. Een soortgelijke samenwerking had Red Bull met horlogemerk Tag Heuer in het verleden.

Hiervoor dacht de Duitse fabrikant een perfecte partner te hebben gevonden in Red Bull. Die gesprekken liepen echter op niets uit, omdat Porsche te veel invloed wilde binnen Red Bull. Ook waren er gesprekken met McLaren, maar vooralsnog lijken ook die gesprekken in de ijskast te zijn gezet.

Andere toekomstvisie

De kans dat Porsche in 2026 op de Formule 1-grid te zien is, is dus klein. Daarom heeft de fabrikant uit Stuttgart besloten om zich te focussen op andere raceklassen dan de Formule 1. Zo wil Porsche zich gaan focussen op de Formule E, het World Endurance Championship (WEC) en de daarbij horende 24 Uur van Le Mans.

Porsche lijkt dus geen weg bij de Formule 1 naar binnen te hebben gevonden. Echter, het bedrijf houdt zich nog altijd geïnteresseerd in de koningsklasse van de autosport.

Timing

Het feit dat Porsche geen partij heeft gevonden om mee in zee te gaan, is extra zuur als er wordt gekeken naar de nieuwe motorreglementen van 2026. Die reglementen zijn namelijk een flink stuk eenvoudiger dan de huidige motorreglementen.

Vanaf 2026 zullen Formule 1-motoren geen MGU-H meer bevatten. In plaats daarvan zal het vermogen van de krachtbron enerzijds uit een verbrandingsmotor komen en anderzijds uit een sterkere MGU-K.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties