F1 Nieuws

Red Bull-coureur in beeld bij Audi voor zitje naast Nico Hülkenberg

Red Bull-coureur in beeld bij Audi voor zitje naast Nico Hülkenberg
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-coureur in beeld bij Audi voor zitje naast Nico Hülkenberg

Red Bull-coureur in beeld bij Audi voor zitje naast Nico Hülkenberg
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans zeer goed geïnformeerde Motorsport.com geniet Liam Lawson interesse vanuit Audi. De Duitse autofabrikant zal in 2026 de Formule 1-grid betreden, maar wil volgend jaar de line-up voor het seizoen erop al rond hebben. Eén coureur staat al onder contract - Nico Hülkenberg - en de Duitsers zijn hard op zoek naar de tweede rijder.

Lange tijd leek het erop dat Carlos Sainz naar Audi zou vertrekken. Door de connectie die Sainz Sr. met het automerk heeft en het feit dat Audi vanaf 2026 een fabrieksteam zal worden, was een overstap van de Spanjaard helemaal geen gekke gedachte. Maar de prestaties van Sauber, wat overgenomen gaat worden door Audi, hebben Sainz toch aan het denken gezet.

Inmiddels lijkt Sainz een stap naar Williams te prefereren en heeft Audi doorgekregen dat ze op meerdere paarden moeten wedden. Eén daarvan is nu Liam Lawson, die dit jaar fungeert als Red Bull-reservecoureur. De jonge Nieuw-Zeelander mocht in 2023 een aantal races invallen bij het zusterteam van Red Bull - toen Daniel Ricciardo een gebroken hand opliep - en deed dat naar behoren. Audi is dan ook zeer geïnteresseerd in de diensten van Lawson, zo meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Lawson niet de eerste keus

Maar Lawson was voor Audi niet de eerste optie om naast Hülkenberg te zetten in 2025. Het Duitse [toekomstige] team heeft eerder aangeklopt bij Pierre Gasly en Esteban Ocon van Alpine, terwijl ook RB's Yuki Tsunoda een belletje heeft gehad. Deze coureurs hebben allemaal een kans bij Audi afgewezen of mochten van hun teams niet vertrekken, waardoor Audi nu haar pijlen heeft gericht op Lawson.

De kans is groot dat Lawson zelf ook wel oren heeft naar een avontuur bij het Duitse team, aangezien de kans klein lijkt dat hij volgend jaar bij één van de Red Bull-teams in actie gaat komen. Afgelopen weekend liet Christian Horner nog weten dat ze de komende tijd nog geen beslissing gaan nemen over het tweede zitje bij Visa Cash App RB, waar Ricciardo en Lawson beiden kanshebber zijn.

"We weten welke opties er zijn, dus tijdens de zomervakantie gaan we daarnaar kijken. Hoe meer races we hebben, hoe meer informatie en gegevens we krijgen. We hebben geen haast", zei Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties