F1 Nieuws

Britse media na overwinning Max Verstappen in Spanje: 'Het gegrom van het publiek echode in Barcelona'

Britse media na overwinning Max Verstappen in Spanje: 'Het gegrom van het publiek echode in Barcelona'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Britse media na overwinning Max Verstappen in Spanje: 'Het gegrom van het publiek echode in Barcelona'

Britse media na overwinning Max Verstappen in Spanje: 'Het gegrom van het publiek echode in Barcelona'
Red Bull Content Pool

De Britse media is van mening dat Lando Norris een kans op de overwinning in Barcelona heeft laten liggen. De McLaren-coureur mocht vanaf pole beginnen, maar zag Max Verstappen in de eerste bocht al langszij komen. Verstappen heeft de voorsprong op Norris sindsdien niet meer uit handen gegeven, al werd het gat aan het einde van de race toch weer angstvallig klein. Maar de consistentie van de drievoudig wereldkampioen zorgde er uiteindelijk voor dat hij er met de overwinning vandoor ging.

Voor velen was de Grand Prix van Spanje een spannende race, waarbij het gevecht om de koppositie lange tijd het gespreksonderwerp bleef. Zou Verstappen zijn voorsprong behouden of wist Norris, net als in Imola, het gat in razend tempo te dichten. Uiteindelijk bleken beide opties waar, maar dit keer had Verstappen nog genoeg in de tank om een aanval van de Brit af te slaan.

The Sun

En daar baalde The Sun hevig van. Het Britse tabloid vond het jammer dat de 'dominantie' van Verstappen maar voortduurt en meent ook dat het publiek in Barcelona een beetje klaar was met de veelvraat die Max de laatste jaren is geworden. Van de afgelopen 75 races wist de Nederlander er 61 te winnen en dat zorgde voor 'gegrom' op de tribunes.

"Het gegrom vanuit het publiek echode in Barcelona, want een teken van het einde van de dominantie van Verstappen was slechts van korte duur. Norris kwam steeds dichter bij Verstappen, maar keek - door een slechte pitstop - tegen een achterstand van acht seconden aan, wat met nog twintig ronden te gaan te veel bleek", aldus The Sun.

BBC

Bij de BBC was men een stuk positiever over de overwinning van Verstappen. Daar werd niet gesproken over grommen vanuit het publiek, maar werd de briljante race van Verstappen er juist uitgelicht. Volgens het grootste mediakanaal van Groot-Brittannië liet Verstappen in Barcelona zien waarom hij de beste coureur van het veld wordt genoemd.

"Norris dwong Max Verstappen bij de start het gras op, maar hij was niet in staat om de Red Bull tegen te houden. Dat zorgde ervoor dat Norris en McLaren genoodzaakt waren een andere strategie te proberen, zodat hij later in de race met versere banden kon aanvallen bij Verstappen. Maar dat bleek te veel gevraagd te zijn, waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede plaats achter de Red Bull-coureur, die wederom bewees de beste van het veld te zijn", zo schreef de BBC.

Sky Sports

Ook Sky Sports, wereldwijd de grootste rechtenhouder van de Formule 1, was van mening dat Verstappen en Norris een mooie show neer wisten te zetten in Barcelona. Norris moest het uiteindelijk afleggen tegen de drievoudig wereldkampioen, maar het seizoen begint volgens Sky steeds competitiever te worden.

"Ondanks het feit dat Norris Verstappen in de slotfase meedogenloos inhaalde, kwam hij uiteindelijk ronden tekort en finishte hij met een achterstand van 2,2 seconden op het circuit van Barcelona-Catalunya. Dit zorgde ervoor dat de Red Bull-coureur zijn zevende overwinning van een steeds competitiever seizoen wist te behalen", aldus Sky Sports.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties