F1 Nieuws

'Red Bull heeft ophangingstruc die andere teams niet kunnen namaken'

'Red Bull heeft ophangingstruc die andere teams niet kunnen namaken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull heeft ophangingstruc die andere teams niet kunnen namaken'

'Red Bull heeft ophangingstruc die andere teams niet kunnen namaken'
Red Bull Content Pool

Voormalig engineer en Formule 1-analist Peter Windsor denkt dat Red Bull een slimme ophangingstruc heeft ontdekt waardoor de RB19 momenteel de beste auto van de grid is. Daarnaast denkt Windsor dat andere teams deze truc niet kunnen nabouwen en dus het hele seizoen achter de feiten zullen aanlopen.

Afgelopen seizoen wist Red Bull het rijders- en constructeurskampioenschap te winnen. Die prestatie lijkt het team uit Milton Keynes dit seizoen opnieuw te behalen, aangezien de voorsprong van Red Bull op de rest van het veld na vijf races al dermate groot is dat het moeilijk wordt voor andere teams om terug te komen van hun achterstand.

Red Bull won de eerste vijf races van dit seizoen en wist al vier 1-2 finishes af te vinken. Hierdoor staan Max Verstappen en Sergio Pérez stijf bovenaan in het rijderskampioenschap en heeft Red Bull een voorsprong van maar liefst 122 punten in het constructeurskampioenschap.

Reden voor dominantie

Maar hoe kan het dat Red Bull zoveel sneller is dan de rest van het veld? Dat is volgens Windsor toe te schrijven aan een slimme ophangingstruc van Red Bull. Bij het remmen en accelereren blijft de vloer van de RB19 namelijk stabiel. Hierdoor wordt er meer downforce gegenereerd en hoeft Red Bull met minder achtervleugel te rijden dan andere teams. Dit verklaart ook gelijk het surplus aan topsnelheid van Red Bull op de rechte stukken.

Volgens Windsor is de ophangingstruc echter slechts een klein deel van de gecompliceerde RB19-puzzel. "Natuurlijk maakt de ophanging deel uit van de auto in zijn geheel, maar het gaat erom hoe de ophanging past in het gehele design dat Adrian Newey voor ogen had met de RB19. Door andere afstellingen heeft de RB19 een stabiel platform en dat is nou gelijk iets wat andere teams niet kunnen nabouwen. Alles wijst erop dat de structuur binnen Red Bull erg goed is", aldus Windsor in een YouTube-video op zijn kanaal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties