F1 Nieuws

Red Bull kan opgelucht ademhalen: 'Geruchten uit Italië over Red Bull-leegroof zijn onjuist'

Red Bull kan opgelucht ademhalen: 'Geruchten uit Italië over Red Bull-leegroof zijn onjuist'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull kan opgelucht ademhalen: 'Geruchten uit Italië over Red Bull-leegroof zijn onjuist'

Red Bull kan opgelucht ademhalen: 'Geruchten uit Italië over Red Bull-leegroof zijn onjuist'
Red Bull Content Pool

Volgens Kemal Şengül, journalist van de Turkse afdeling van Motorsport.com, hoeft Red Bull zich geen zorgen te maken over het vertrek van meerdere hooggeplaatste engineers naar Ferrari. Afgelopen week kwamen er geruchten vanuit Italië naar buiten waarin duidelijk werd dat Ferrari interesse zou hebben in een aantal belangrijke werknemers van het team van Max Verstappen, maar dit blijkt niet te kloppen.

Gazzetta dello Sport, normaliter een zeer betrouwbaar medium en de grootste sportkrant van Italië, meldde aan het begin van deze week dat Ferrari haar oog had laten vallen op een aantal belangrijke medewerkers van Red Bull Racing. Door de onrust binnen het Oostenrijkse team zou Ferrari een kans zien om het team van Adrian Newey naar Maranello te lokken, waarbij vooral Ben Waterhouse [Head of Performance Engineering], Alessandro Germani [Aerodynamics Development Team Leader] en David Morgan [Aero Trackside Performance Team Leader] gewenste versterkingen waren voor het team van Fred Vasseur.

Maar de Turkse tak van Motorsport.com meldt nu dat dit niet het geval is. Ferrari heeft zich niet gemeld bij deze werknemers en is ook niet van plan om bij Red Bull aan te kloppen, mede door het feit dat Fred Vasseur van mening is dat hij de juiste namen al binnenboord heeft. Onder andere Loïc Serra werd bij Mercedes weggesnoept en Red Bull Racing moest ook al wat medewerkers afstaan, maar de bovengenoemde namen zullen niet naar Maranello verhuizen.

"In tegenstelling tot de geruchten is Ferrari niet in gesprek met de grote namen bij Red Bull. Vanaf het moment dat Fred Vasseur aantrad, maakte hij uitgebreide analyses binnen het team en bepaalde hij welke nieuwe namen op welke posities moesten komen voor de toekomst. Halverwege vorig jaar werd actie ondernomen om nieuwe versterkingen door te voeren op "verbeterbare" gebieden zoals aerodynamica, elektronica, kunstmatige intelligentie en simulatie", begint Şengül op X.

Dat Waterhouse, Germani en Morgan niet komen, betekent overigens niet dat Red Bull al het personeel kan behouden. Zoals hierboven gemeld heeft Ferrari al beetgehad, eerder dit jaar: "Serra was de eerste die werd benoemd en hij zal binnenkort (april) zijn functie bij Mercedes neerleggen en beginnen aan de verplichte wachtperiode. Daarnaast zijn er veel nieuwe namen van andere teams, met name Red Bull. Sommigen zijn al bij het team, sommigen komen in juni en sommigen aan het eind van het jaar."

Vijftien nieuwe mensen

Uiteraard moet Ferrari ook rekening houden met het budgetplafond en kunnen ze niet onbeperkt personeel toe kunnen voegen aan hun personeelslijst. Onder leiding van Fred Vasseur zijn er ongeveer al vijftien personen gevonden die naar Maranello overstappen, in de hoop het gat naar Red Bull te dichten. Maar het positieve nieuws voor Max Verstappen is dat de belangrijke werknemers waar eerder deze week over werd geschreven, hier niet bij horen.

"Ferrari heeft geen interesse in de drie namen die momenteel in de pers circuleren. Ferrari zal zo goed mogelijk gebruik maken van de middelen die het tot zijn beschikking heeft, door een paar ervaren namen toe te voegen [zoals Serra] en het team te vullen met nieuwe namen [ongeveer 15 mensen] die overkomen van andere teams. Deze namen zullen ook met nieuwe ideeën komen. Dit is de intentie van Vasseur op de korte termijn"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties