F1 Nieuws

Red Bull neemt beslissing over toekomst van zusterteam AlphaTauri

Red Bull neemt beslissing over toekomst van zusterteam AlphaTauri
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull neemt beslissing over toekomst van zusterteam AlphaTauri

Red Bull neemt beslissing over toekomst van zusterteam AlphaTauri
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft laten weten dat AlphaTauri niet verkocht zal worden. Echter, volgens de Oostenrijker had een daadwerkelijke verkoop van de Italiaanse formatie niet veel gescheeld. Intern bij Red Bull werd er immers stevig vergaderd over de toekomst van het B-team.

Er waren voorafgaand aan Marko's woorden veel geruchten die stelden dat AlphaTauri verkocht zou worden door Red Bull. Verschillende kopers werden daarbij genoemd, onder wie Honda en Andretti Global. Uiteindelijk blijft AlphaTauri echter in handen van Red Bull.

Volgens Marko was de beslissing om AlphaTauri niet van de hand te doen echter geen makkelijke. "Intern hebben we veel gesprekken gevoerd over hoe we verder willen met AlphaTauri, maar uiteindelijk hebben we besloten om AlphaTauri in Red Bull-handen te houden", begint Marko in gesprek met het Duitse RTL.

Andere visie

Volgens de Oostenrijker zal AlphaTauri haar banden met 'grote broer' Red Bull versterken. "We zullen intensiever met Red Bull gaan samenwerken." Dit kan op het gebied van motoronderdelen of technische expertise zijn. Dat is toegestaan in de Formule 1, aangezien teams onderdelen mogen kopen van andere teams. Dit doet Haas bijvoorbeeld bij Ferrari en AlphaTauri deed het al bij Red Bull.

Naast de nieuwe aanvliegroute van AlphaTauri wat betreft het kopen van motoronderdelen, zijn er ook wijzigingen doorgevoerd aan de interne structuur van de Italiaanse formatie. Zo zal teambaas Franz Tost het team na dit seizoen verlaten. Ferrari-topman Laurent Mekies en FIA-engineer Peter Bayer zullen vanaf 2024 de plek van Tost overnemen.

Alle wijzigingen bij AlphaTauri hebben volgens Marko te maken met een nieuwe, bredere visie. "AlphaTauri is een team dat vooraan in het middenveld moet kunnen meedoen", laat Marko optekenen bij NTV. "Voor Dietrich (Mateschitz, red.) was AlphaTauri altijd een belangrijk onderdeel van de Red Bull-filosofie. Hij wilde namelijk veel jonge mensen laten werken bij een Formule 1-team", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties