F1 Nieuws

Russell gewaarschuwd voor Hamilton: 'Hij gaat laten zien waarom hij zevenvoudig kampioen is'

Russell gewaarschuwd voor Hamilton: 'Hij gaat laten zien waarom hij zevenvoudig kampioen is'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Russell gewaarschuwd voor Hamilton: 'Hij gaat laten zien waarom hij zevenvoudig kampioen is'

Russell gewaarschuwd voor Hamilton: 'Hij gaat laten zien waarom hij zevenvoudig kampioen is'
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton en George Russell zijn erg aan elkaar gewaagd dit seizoen bij Mercedes. Vooral in de kwalificaties wordt Hamilton tot nu toe vermorzeld door zijn jongere teamgenoot, terwijl de ervaren Brit in de races wel beter presteert dan Russell.

In de kwalificaties heeft George Russell vier keer de overhand gehad in zijn strijd met Lewis Hamilton, terwijl Hamilton één keer voor zijn teamgenoot wist te kwalificeren. In de race is de zevenvoudig wereldkampioen drie keer voor Russell geëindigd, terwijl het andersom twee maal gebeurde.

Volgens David Coulthard kan Russell nu zo goed bijblijven omdat het hoofd van Lewis Hamilton er nu even niet naar staat, aangezien hij een auto heeft waarmee hij niet om titels kan strijden. Maar als de Mercedes W14 terugkeert aan het front, gaat Russell een zware kluif krijgen aan zijn teamgenoot, meent DC.

"Dit is de beste auto die George ooit heeft gehad, want vergeet niet dat hij bij Williams zat. Maar dit is niet de beste auto die Lewis ooit heeft gehad. Zijn gedachtes zitten op een heel andere plek, omdat de auto niet met hem praat, niet in zijn krachten speelt en je ziet dat hij ermee vecht", begint de voormalig Red Bull-coureur bij Channel 4.

Hamilton gaat terugkeren

Dat Russell mee kan strijden op het niveau van Hamilton is ontzettend knap volgens Coulthard, maar de Schot waarschuwt de eenmalig Grand Prix-winnaar: als Hamilton een auto krijgt waarmee hij kan winnen, verwacht dan niet dat je nog langer de overhand hebt binnen het team.

"We hebben te maken met twee coureurs in verschillende fases in hun carrière. De machtige Lewis is er nog altijd, maar die laat zich niet zien totdat Mercedes ook weer zo machtig is als het ooit was. George zit er nu constant bij. Dit is de beste auto waar hij ooit in heeft gereden en hij draagt niet de extra bagage mee die Lewis wel heeft: 'Ga ik nog bijtekenen?', 'Ga ik ooit nog een titel winnen?' Dat heeft hij niet."

"George doet het geweldig en is een aanwinst voor het team. Maar dat betekent niet dat Lewis het niet geweldig doet. Het laat alleen zien dat zijn auto nu even niet tegen hem praat. Maar als dat wel gaat gebeuren, wees er dan maar zeker van dat hij George gaat laten zien waarom hij een zevenvoudig wereldkampioen is", zo sluit Coulthard af.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties