F1 Nieuws

Sergio Pérez heeft grote achterstand op Verstappen, Marko komt met duidelijke reactie

Sergio Pérez heeft grote achterstand op Verstappen, Marko komt met duidelijke reactie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez heeft grote achterstand op Verstappen, Marko komt met duidelijke reactie

Sergio Pérez heeft grote achterstand op Verstappen, Marko komt met duidelijke reactie
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez heeft ondanks een solide driedaagse test een grote achterstand op Max Verstappen, dat weet het Duitse medium Auto, Motor und Sport te melden. Volgens de Duitse publicatie zou het zelfs om zes á zeven tienden van een seconde per ronde gaan.

Red Bull Racing kende een goede eerste kennismaking met de RB20. De 2024-bolide van Verstappen en Pérez maakte genoeg kilometers én was erg soepel in de omgang. Althans, na enige wijzigingen aan de set-up van de auto.

In het begin van de eerste testdag had Verstappen namelijk veel moeite met het in bedwang houden van zijn nieuwe wapenfeit. Na de wijzigingen waren de schokkerige stuurbewegingen verleden tijd en was de bolide rustig bij het opschakelen.

Solide testdagen, maar

In totaal hebben de beide coureurs van Red Bull Racing 391 rondes gereden op het Bahrain International Circuit. Bij zowel Verstappen als Pérez kende de RB20 geen grote problemen en maakte de bolide een rustige indruk, maar toch lijkt er een groot verschil te zijn tussen de anderhalve testdag van de Nederlander en van de Mexicaan.

Auto, Motor und Sport weet namelijk te melden dat Pérez gemiddeld zes tot zeven tienden langzamer was dan Red Bull Racing-teamgenoot Verstappen.

Verstappen versus Pérez

Al sinds het debuut van Pérez bij Red Bull Racing is er een groot verschil met Verstappen. Gemiddeld was het gat tussen de beide heren afgelopen seizoen om en nabij de halve seconde. Ten opzichte van afgelopen jaar is het gat tussen de beide Red Bull Racing-coureurs dus groter geworden.

Gevraagd naar het grote verschil tussen Verstappen en Pérez tijdens de testdagen vertelde Red Bull-topman Helmut Marko het volgende. "Perez moet Max uit zijn hoofd zetten en zijn eigen programma volgen", aldus de Oostenrijkse oud-coureur.

Spannend seizoen

Voor Pérez wordt het spannend aankomend seizoen. De Mexicaan staat namelijk tot en met 2024 onder contract bij Red Bull en heeft dus nog geen zekerheid over zijn toekomst in de Formule 1 na het aankomende seizoen.

Mocht Pérez goed presteren, dan is er voor Red Bull Racing geen reden om de Mexicaan uit zijn stoeltje te zetten. Mocht Pérez echter ondermaats presteren, dan zou de Oostenrijkse formatie zomaar eens voor Daniel Ricciardo kunnen kiezen als de opvolger van Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties