F1 Nieuws

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring voor dramarace in Japan

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring voor dramarace in Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring voor dramarace in Japan

Sergio Pérez komt met opmerkelijke verklaring voor dramarace in Japan
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft gereageerd op de dramarace die hij afwerkte op het circuit van Suzuka. Volgens de Mexicaan werd zijn race al verziekt bij de start toen Lewis Hamilton en Carlos Sainz zijn voorvleugel kapot reden.

Voor Pérez is het een raceweekend om snel te vergeten. In de kwalificatie werd de Mexicaan op meer dan zeven tienden gezet door zijn teamgenoot Max Verstappen. Bij de start van de race ging het daarna niet veel beter en verloor hij al vrij snel een stukje van zijn voorvleugel. Hierdoor moest de Mexicaan naar binnen en moest er opnieuw een inhaalrace worden afgewerkt.

Daarbij ging het aanvankelijk goed met Pérez, maar bij een 'inhaalactie' aan het adres van Haas-coureur Kevin Magnussen ging het fout. Pérez dook toen namelijk in een gat dat er niet was en opnieuw was er schade aan zijn voorvleugel. Voor de tweede keer in dertien rondes moest de Mexicaan hierdoor naar binnen voor een nieuwe neus. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Pérez ook nog een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek.

Twee DNF's

Die tijdstraf besloot Red Bull 25 rondes na de uitvalbeurt van Pérez alsnog 'uit te voeren'. Door de Mexicaan in het laatste gedeelte van de race naar buiten te sturen voor een outlap, normale ronde met pitstop en een inlap ontliep Pérez immers een gridstraf voor de aankomende Grand Prix van Qatar.

"We hadden de auto gerepareerd na mijn DNF en moesten nog een straf uitvoeren, dus dat hebben we toen maar gedaan. We wilden hem namelijk hier uitzitten", begint Pérez bij Viaplay.

Rampzalig

Een rampzalig einde van het raceweekend in Japan dus voor Pérez. Na afloop van de race laat Pérez weten dat zijn wedstrijd al bij de start werd verziekt. "Het was een ramp en het begon al bij de start van de race. Toen ik de koppeling losliet, was er totaal geen grip en had ik veel wheelspin."

Naast zijn mindere start speelden ook Hamilton en Sainz een grote rol in het verloop van zijn race. "Toen ging ik door de eerste bocht met Hamilton en Sainz aan mijn zijkant. Zij trokken toen eigenlijk gewoon mijn voorvleugel eraf waardoor ik veel schade had", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties