F1 Nieuws

Sergio Pérez luidt noodklok: 'Ik zag veel zombies in Abu Dhabi'

Sergio Pérez luidt noodklok: 'Ik zag veel zombies in Abu Dhabi'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez luidt noodklok: 'Ik zag veel zombies in Abu Dhabi'

Sergio Pérez luidt noodklok: 'Ik zag veel zombies in Abu Dhabi'
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Pérez is de werkdruk en de volle kalender in de Formule 1 simpelweg teveel geworden voor al het personeel in de paddock. De Mexicaan moet dit jaar 24 races rijden, maar dat zijn niet de enige verplichtingen voor de coureurs en de andere medewerkers van het team. Dat zorgt ervoor dat hij nu de noodklok luidt.

Een aantal jaar geleden telde de Formule 1-kalender nog maar 18 races, wat toen al de maximum leek voor veel personeel in de koningsklasse van de autosport. Maar sinds de overname van Liberty Media is de Formule 1 wereldwijd een stuk groter geworden en moeten er, volgens het Amerikaanse bedrijf, races worden georganiseerd op alle continenten. Dat betekent dat er alsmaar races bijkomen en inmiddels staat de teller al op 24 races, wat volgens Sergio Pérez nu écht de maximum is.

De teamgenoot van Max Verstappen denkt zelfs dat het al te veel is, iets wat Max Verstappen en George Russell ook al meerdere keren hebben aangegeven. Volgens de Mercedes-coureur zou het goed zijn als er een personeelsverbod komt in de Formule 1, omdat hij veel mensen om zich heen heeft gezien die aan het einde van het 2023-seizoen ziek werden.

Pérez luidt noodklok

Ook Sergio Pérez heeft in Abu Dhabi meerdere medewerkers gezien die op hun laatste benen liepen, waardoor hij nu de noodklok luidt. Volgens de Mexicaan kan het zo niet verder. De Formule 1 moet nu actie ondernemen, omdat het anders weleens slecht af kan lopen met een aantal coureurs en monteurs in de paddock.

"We zitten echt aan het maximum. Ik denk dat het gewoon te veel is, het aantal races en het aantal weekenden", zegt Pérez bij GPBlog. "De Formule 1 vraagt alles van coureurs en teamleden. We doen ook de voorbereiding in de simulator en gaan daarna na elke race weer op de simulator. Daarnaast hebben we veel sponsorverplichtingen. Het vergt dus eigenlijk alles van je."

"Maar niet alleen voor de coureurs, bijvoorbeeld ook voor de monteurs. Zij komen hier op een dinsdag en weekend na weekend. Ik denk dat het gewoon een beetje te veel is. Dus ik denk dat het belangrijk is voor de kalender om in ieder geval te proberen om dit als limiet aan te houden. Of zo niet, het naar beneden bij te stellen. Maar ik herinner me dat ik veel zombies zag in Abu Dhabi na Las Vegas. Dus laten we kijken hoe het jaar uitpakt. Ik wil er niet te veel over nadenken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties