F1 Nieuws

Sergio Pérez stipt het moment aan waarop het misging: 'Dit was het omslagpunt'

Sergio Pérez stipt het moment aan waarop het misging: 'Dit was het omslagpunt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez stipt het moment aan waarop het misging: 'Dit was het omslagpunt'

Sergio Pérez stipt het moment aan waarop het misging: 'Dit was het omslagpunt'
Red Bull Content Pool

In 2023 begon Sergio Pérez ijzersterk aan het Formule 1-seizoen. De Mexicaan wist twee van de eerste vier races te winnen en stond slechts een handvol punten achter Max Verstappen in het kampioenschap, na de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Maar al snel ging het helemaal mis voor Pérez. In no-time raakte hij het gevoel met de RB19 kwijt en daarmee ook de aansluiting met Verstappen. Inmiddels staat Checo op 145 punten achterstand van zijn teamgenoot en in gesprek met Auto, Motor und Sport probeert hij het punt aan te wijzen waar het misging.

Als hem gevraagd wordt waardoor hij aan het begin van het seizoen wel kon vechten met Verstappen en daarna ineens niet meer, moet hij toegeven dat hij gaandeweg het jaar het gevoel met de Red Bull verloor. Vooral de crash tijdens de kwalificatie in Monaco heeft zijn zelfvertrouwen niet goed gedaan en een week later in Barcelona raakte hij het spoor helemaal kwijt.

"Aan het begin van het jaar paste de auto bij mijn rijstijl, alles kwam natuurlijk. Maar op een gegeven moment kwam het moment dat ik moest nadenken over hoe ik snel moest zijn. Daardoor moest ik een paar stappen terugzetten. Dit jaar was Barcelona het omslagpunt", begint Pérez.

"Het kwam omdat ik de crash [in Monaco] niet uit kon leggen. En toen ik een paar dagen later in Barcelona arriveerde, leek het net alsof ik een andere auto bestuurde."

Update aan de RB19

Volgens Pérez is de update, die Red Bull meenam in Azerbeidzjan en pas in Monaco en Barcelona kon finetunen, deels schuld aan de mindere periode van hemzelf. Maar de Mexicaan wil ook niet alles daarop afschuiven. Hij erkent dat hij minder snel doorhad hoe de nieuwe updates werkten dan Max Verstappen - die inmiddels op 10 overwinningen op rij staat.

"Er was een update aan de auto, maar het is te makkelijk om dat de schuld te geven. De engineers vinden het lastig om uit te leggen waarom een verandering aan de aerodynamica ook een verandering in de rijstijl met zich meebrengt en dat één van de coureurs er meer moeite mee heeft dan de andere."

"Ze nemen een update mee om de auto sneller te maken en dat is ook gebeurd. Het is alleen dat ik het lastiger vond om er mee te rijden. Dat hebben andere coureurs ook meegemaakt, maar je moet je gewoon aanpassen en dat is mij niet snel genoeg gelukt", aldus Checo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties