F1 Nieuws

Sky Sports-analist benoemt sterkste punten Red Bull Racing: 'Het is briljant'

Sky Sports-analist benoemt sterkste punten Red Bull Racing: 'Het is briljant'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-analist benoemt sterkste punten Red Bull Racing: 'Het is briljant'

Sky Sports-analist benoemt sterkste punten Red Bull Racing: 'Het is briljant'
Red Bull Content Pool

Volgens Karun Chandhok is het briljant om te zien hoe Red Bull Racing dit seizoen presteert. De Indiër, voormalig F1-coureur en tegenwoordig analist bij Sky Sports, meent dat het team uit Milton Keynes geen enkel zwak punt kent.

Max Verstappen wist in 2022 al op dominante wijze de titel te winnen, al was dat toen soms ook te danken aan gemaakte fouten bij Ferrari. Voor de zomerstop was de Ferrari F1-75 namelijk de betere auto, maar door TD39 werd de RB18 onverslaanbaar.

Dit seizoen is Red Bull gelijk begonnen als het te kloppen team en volgens Chandhok zal het voor de concurrenten erg lastig zijn om dat gat te dichten. De reden hiervoor is het feit dat er geen zwakke punten zijn binnen Red Bull Racing. De auto én het team zijn beiden top.

"We hebben nu twaalf seizoenen DRS gehad en zij (Red Bull, red.) hebben nu bedacht: 'Oké, we moeten iets vinden dat ons zo'n geweldig voordeel geeft dat we niet eens op de voorste rij hoeven te kwalificeren om de race alsnog te winnen'. Dat werd ook dit weekend weer duidelijk", begint Chandhok in de Sky F1-podcast.

"Iemand liet mij de cijfers over luchtweerstand zien en als de Red Bull de DRS gebruikt, verliezen zij ongeveer 24 tot 25 procent van de weerstand, terwijl de andere teams slechts 14 tot 15 procent verliezen. Dus ze hebben hun coureurs 'gratis' performance gegeven. Ze zullen hierdoor vaker dan niet op de voorste rij kwalificeren en ook doen ze dat niet, zullen ze alsnog door het veld snijden", gaat de Indiër verder.

Het team

Maar niet alleen de auto is geweldig, meent Chandhok. Ook het Red Bull-team is op alle vlakken op de top van hun kunnen. Van de rijders tot de pitcrew, het zit helemaal snor bij de Oostenrijkse renstal.

"Ze hebben geen zwakke plekken. Ze hebben twee geweldige coureurs, de auto is snel in de kwalificatie, de auto is goed op de banden, de motor is sterk, ze kunnen makkelijk inhalen, het strategische team is briljant en ook de pitcrew is geweldig."

"En er is geen gebrek aan motivatie. Adrian (Newey, red.) gaat zijn veertigste jaar in aan het front van de sport en hij is nog altijd gemotiveerd. Zijn brein is nog steeds geweldig en hij weet iedereen om zich heen te motiveren. Dat team kent gewoon geen zwakke plekken", aldus de Sky-analist.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties