F1 Nieuws

'Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries in de zomerstop bij AlphaTauri'

'Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries in de zomerstop bij AlphaTauri'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries in de zomerstop bij AlphaTauri'

'Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries in de zomerstop bij AlphaTauri'
Red Bull Content Pool

Nyck de Vries zou onder druk staan bij AlphaTauri, zo wordt gemeld in de Italiaanse media. De Formule E-kampioen van 2021 kent geen geweldige start aan zijn fulltime F1-seizoen en na de Grand Prix van Miami zou hij zijn positie niet meer zeker zijn.

In Azerbeidzjan kende Nyck een horror-weekend, met een crash in de kwalificatie, een touché met zijn teamgenoot in de Sprint én een crash in de hoofdrace. De Vries wilde zich in Miami revancheren, maar bij de start ging het weer direct mis.

Hij verremde zich in bocht 1, waarna hij in de achterkant van de McLaren van Lando Norris knalde, die daardoor met schade de rest van de race moest uitrijden. De Brit had hierdoor wat advies voor Nyck: "Hij doet dat wel vaker de laatste tijd, dus hij moet proberen iets eerder te remmen", aldus Lando.

'Ricciardo heeft stoeltje al gepast'

Door de mindere start van De Vries zou Helmut Marko al een keuze gemaakt hebben: Nyck de Vries gaat vervangen worden door Daniel Ricciardo. Althans, dat hebben Italiaanse media vernomen. AutoMoto en RMCMotori melden allebei dat Ricciardo onlangs in Faenza was, waar hij de AlphaTauri-fabriek heeft bezocht.

Dit bezoekje zou niet zomaar zijn geweest. De Australiër heeft een stoeltje gepast bij AlphaTauri. De eerste stap richting de overname van het zitje van Nyck de Vries, zo verzekeren de Italiaanse media. Naast de mindere resultaten zou Nyck ook niet genoeg geld meebrengen, aangezien alle Nederlandse sponsoren liever Max Verstappen steunen dan De Vries.

Of deze geruchten waar zijn, wordt de komende tijd duidelijk. Normaliter is Franz Tost (teambaas AlphaTauri) niet iemand die één van zijn coureurs snel de deur wijst en Daniel Ricciardo heeft eerder al laten weten dat hij alleen terug wil keren bij een top team in de Formule 1, wat AlphaTauri op dit moment duidelijk niet is. Dus er is zeker nog hoop voor Nyck de Vries!

UPDATE: Ook Motorsport Italië meldt gerucht

Ondertussen heeft ook de Italiaanse tak van Motorsport.com gemeld dat Daniel Ricciardo in Faenza geweest en kans maakt op het zitje van De Vries als hij zijn resultaten niet weet te verbeteren in de komende races....

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties