F1 Nieuws

Tom Coronel over Ferrari-update in Imola: 'Als dat zo is, winnen ze hier de race'

Tom Coronel over Ferrari-update in Imola: 'Als dat zo is, winnen ze hier de race'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Tom Coronel over Ferrari-update in Imola: 'Als dat zo is, winnen ze hier de race'

Tom Coronel over Ferrari-update in Imola: 'Als dat zo is, winnen ze hier de race'
Michael Potts/BSR Agency

Ferrari neemt dit weekend de eerste grote updates van het seizoen mee. De Scuderia zal op de thuisbasis in Imola hiermee het gevecht aan willen gaan met Max Verstappen en Red Bull. Formule 1-analist Tom Coronel verwacht hierdoor spektakel op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Ferrari wist eerder al in Melbourne een één-twee finish te bewerkstelligen. Maar desondanks hebben Max Verstappen en zijn team wederom de overhand dit seizoen. In Miami bevestigde Charles Leclerc dat de eerste grote updates in Imola op de SF24 gezet zullen worden. Het is de bedoeling dat de auto hiermee drie á vier tienden harder moet lopen, maar Coronel weet nog niet of dat zo makkelijk zal zijn.

Coronel verwacht vuurwerk in Imola 

Over de halve seconde die Ferrari bijna moet vinden heeft Coronel zijn twijfels, maar hij verwacht wel een gevecht om de bovenste plekken in Italië. De Viaplay-analist laat weten dat Ferrari wellicht vier tienden zal gaan vinden uit deze update, maar niet in Imola, aangezien de ronde er tekort voor is.

"Maar dat gaan ze niet op Imola vinden. Dan moet je naar Suzuka en Spa-Francorchamps toe, want als je op Imola vier tienden vindt, dan is het op Spa een seconde. Dat komt onder meer door de lengte van de circuits, want dan gaan de downforcelevels extra werken", laat de analist weten aan RacingNews365. "Maar als het hier al vier tienden geeft, dan zouden ze de race hier moeten kunnen winnen. Dan kunnen ze in ieder geval het gevecht aan kunnen gaan met Verstappen, maar dat is niet zo, dat geloof ik niet."

Coronel denk daarentegen wel dat Verstappen nog steeds het benchmark en de absolute favoriet is in Imola. "Verstappen is naar mijn inzien nog altijd degene waar iedereen op jaagt. We zagen het Lando Norris natuurlijk in zijn laatste stint in Miami echt heel goed doen. We zagen het eigenlijk ook al in China, wat in die laatste stint zat hij er ook al serieus goed bij. En als Ferrari dan twee tienden kunnen pakken, dan zouden ze tussen Red Bull en McLaren in moeten zitten. Ik moet het eerst nog maar even zien, maar een ding is zeker: ze moeten de strijd aangaan", aldus Coronel.

Verstappen gaat nog steeds aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van 33 punten op teamgenoot Sergio Pérez. Daarachter zitten Leclerc, Norris en Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties