F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt: 'We zitten op het juiste spoor'

Toto Wolff waarschuwt: 'We zitten op het juiste spoor'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt: 'We zitten op het juiste spoor'

Toto Wolff waarschuwt: 'We zitten op het juiste spoor'
Mercedes F1 Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet dat zijn team grote stappen heeft gezet tijdens de race in Jeddah. Volgens de Oostenrijker zit Mercedes dan ook op het goede spoor als het gaat om de (door)ontwikkeling van de W14.

In Sakhir wist Mercedes het nieuwe seizoen te beginnen met een solide puntenfinish op P5 en P7. Toch was de race een domper voor het team uit Brackley. De hoop was namelijk dat de W14 Mercedes terug naar de top zou brengen. Voorlopig lijkt die doelstelling nog mijlenver weg. Ook in Jeddah was er namelijk aan aanzienlijk gat naar de kop van het veld.

Kortstondige euforie

In de straten van Jeddah kwamen de beide Mercedes-coureurs als vierde en vijfde over de streep. Een prima resultaat voor Mercedes. Anders dan in Sakhir stonden George Russell en Lewis Hamilton zelfs vóór de beide Ferrari-rijders. Het weekend kreeg na afloop van de race echter een bijzondere wending.

Aston Martin-coureur Fernando Alonso kwam namelijk als derde over de streep, maar kreeg na afloop van de race een penalty. Hierdoor werd Russell gepromoveerd naar P3. Later werd de penalty van Alonso ongeldig verklaard en moest Russell de podiumplek weer teruggeven aan Alonso.

Goede weg

Dat er één Mercedes op het podium kan eindigen, al dan niet met een beetje geluk, is hoopgevend voor Mercedes. Dat ziet ook teambaas Wolff in. "Het resultaat in Jeddah heeft ons hoop gegeven", begint de Oostenrijker. "Het toont dat we op het juiste spoor zitten met de ontwikkeling van de auto."

Ondanks het hoopgevende resultaat in Jeddah denkt Wolff dat Red Bull voorlopig nog ver buiten bereik zal zijn. "We moeten toegeven dat Red Bull momenteel toonaangevend is. We willen snel met ze vechten voor overwinningen, maar ze liggen nu gewoon te ver voor. We maken stappen in de fabriek, maar het gaat nog wel even duren voordat we Red Bull kunnen uitdagen", besluit de man uit Wenen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties