F1 Nieuws

Toto Wolff komt met keiharde uithaal richting Michael Masi

Toto Wolff komt met keiharde uithaal richting Michael Masi
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff komt met keiharde uithaal richting Michael Masi

Toto Wolff komt met keiharde uithaal richting Michael Masi
EIBNER/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in het boek 'The Formula' flink uitgehaald richting voormalig Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi. Motorsport.com citeerde enkele delen van Wolffs bijdrage aan het boek en deze waren alles behalve mals.

Wolffs uitlatingen over Masi hebben natuurlijk betrekking op de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Daarbij werd Max Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen in de Formule 1, ten koste van rivaal Lewis Hamilton. Met name de manier waarop Verstappen kampioen werd, is voor velen tot op de dag van vandaag niet te verkroppen.

Reden voor controverse

Maar waarom is dat? Het heeft alles te maken met de late crash van toenmalig Williams-coureur Nicholas Latifi. De Canadees crashte in de laatste sector van het circuit en bracht de safety car naar buiten. Daarbij besloot Verstappen een pitstop te maken voor nieuw Pirelli-rubber, terwijl Hamilton dat niet deed en bleef rijden op zijn versleten witte banden.

Uiteindelijk werd de race hervat met nog maar een ronde te gaan, iets wat haaks stond op de regels, aangezien de coureurs die op een ronde achterstand reden eigenlijk nog een hele ronde moesten voltooien voordat de race weer op 'groen' mocht. Dat deed Masi echter niet en al dezelfde ronde liet hij de safety car naar binnen rijden.

"Volslagen pathologische egomaan"

Hierdoor zaten Verstappen en Hamilton enorm dicht achter elkaar en kon eerstgenoemde uiteindelijk voorbij steken aan zijn Britse rivaal. Wanneer Wolff terugdenkt aan de Grand Prix van Abu Dhabi, dan overspoelt een gevoel van onrecht hem.

"Als ik er weer aan terugdenk, dan is het zo oneerlijk wat Lewis en het team die dag is overkomen," begint Wolff, die vervolgens verder gaat over Masi. "Dat één persoon zich niet aan de regels hield en het gewoon liet gebeuren. Dat terwijl het een volkomen onbelangrijk iemand is: hij woont aan de andere kant van de wereld en niemand is in hem geïnteresseerd. Hij was een volslagen pathologische egomaan," aldus Wolff.

Later erkent de Oostenrijker dat het hierboven beschreven moment in Abu Dhabi er, ondanks het grote gevoel van onrecht bij Hamilton en Mercedes, wel voor heeft gezorgd dat er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Formule 1 is geschreven.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties