F1 Nieuws

Toto Wolff kritisch op Mercedes na kwalificatie in Bahrein

Toto Wolff kritisch op Mercedes na kwalificatie in Bahrein
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff kritisch op Mercedes na kwalificatie in Bahrein

Toto Wolff kritisch op Mercedes na kwalificatie in Bahrein
Mercedes F1 Media

De Mercedes W14 is niet de auto waar op werd gehoopt in Brackley. Lewis Hamilton liet vrijdagavond al weten dat hij geen vertrouwen meer had in het 'zeropod'-concept. De Brit zag dat hij in de tweede vrije training een seconde per ronde tekort kwam op de RB19 van Max Verstappen, net als in 2022.

Tijdens de kwalificatie leek het tij even gekeerd voor Mercedes. De eerste en tweede sessie op zaterdagmiddag verliepen ijzersterk voor Hamilton en Russell, die constant meededen voor de plekken in de top drie. Maar op het moment dat het er écht toe deed, in Q3, moesten beide heren afhaken.

Uiteindelijk start George Russell de race op de zesde plaats, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton van start gaat vanaf P7. Het Mercedes-duo zag dat Max Verstappen iets meer dan zes tienden van een seconde harder ging op het Bahrain International Circuit, wat er al wat hoopvoller uitziet dan op de vrijdag. Maar Toto Wolff is allesbehalve tevreden.

Matige racepace

De Oostenrijker is vooral kwaad om het feit dat zijn team zoveel tekort komt in de long runs ten opzichte van Red Bull Racing en Aston Martin. Volgens de mede-eigenaar klopt de berekening van Hamilton - dat de W14 een seconde per ronde verliest - en dat is ondenkbaar voor de achtvoudig wereldkampioen voor constructeurs.

Wolff is, net als Hamilton, niet blij met het design van de W14: "Het concept is niet zo sterk dan we dachten dat het was. We verliezen één seconde in de lange runs. Daar zijn we niet blij mee", zo liet Wolff weten tegenover Formu1a.uno.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties