F1 Nieuws

Toto Wolff over opvolger Lewis Hamilton: 'Interessante gesprekken, kan niet wachten op ons nieuwe tijdperk'

Toto Wolff over opvolger Lewis Hamilton: 'Interessante gesprekken, kan niet wachten op ons nieuwe tijdperk'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff over opvolger Lewis Hamilton: 'Interessante gesprekken, kan niet wachten op ons nieuwe tijdperk'

Toto Wolff over opvolger Lewis Hamilton: 'Interessante gesprekken, kan niet wachten op ons nieuwe tijdperk'
BSR Agency

Toto Wolff is nog altijd op zoek naar de juiste vervanger voor Lewis Hamilton, die aan het einde van dit seizoen naar Ferrari verkast. De zevenvoudig wereldkampioen reed een knappe inhaalrace in China, waar hij als achttiende van start ging en zich uiteindelijk terugvocht naar de achtste stek, waardoor hij vier punten mee naar Brackley neemt.

Voor Mercedes is het te hopen dat men voor 2025 een waardige vervanger vindt voor Hamilton. Het team, dat al jaren zoekende is naar de vorm die het had tussen 2014 en 2020, is erbij gebaat om een coureur in de gelederen te hebben die ze bij de hand kan nemen en op het juiste pad kan plaatsen. In het huidige veld zijn er eigenlijk maar twee coureurs die daarvoor in aanmerking komen: Max Verstappen en Fernando Alonso.

De twee wereldkampioenen hebben bij hun teams ervoor gezorgd dat er betere resultaten behaald werden/worden dan werd verwacht. Maar voor Toto Wolff is Alonso al geen optie meer, aangezien hij vorige week zijn contract bij Aston Martin heeft verlengd. Daardoor blijft Max Verstappen als enige wereldkampioen nog over voor Mercedes.

Jack Plooij weet van 'serieuze gesprekken'

Op vrijdagochtend liet Jack Plooij aan Radio538 weten dat hij in de wandelgangen vernomen heeft dat Max Verstappen inmiddels 'serieuze gesprekken' voert met Toto Wolff en Mercedes. Verstappen wil zeker weten dat hij in 2026 op de juiste plek zit als de nieuwe reglementen van start gaan en op dit moment lijkt Mercedes de sterkste motor te hebben. Volgens Plooij is Max dan ook 'heel serieus' over een mogelijke overstap naar het Duitse team.

"Wat wel leuk is om met jullie te delen, is dat Max Verstappen heel ernstig in gesprek is om een switch te maken naar Mercedes. Dat is toch wel heel serieus. En dat komt door James [Jim, red.] Radcliffe, ik weet niet of jullie die naam iets zegt... Die zit hier achter. Die heeft gezegd: we gaan alles uit de kast trekken om Verstappen naar ons toe te halen. En James is, voor de mensen die het niet weten, grootaandeelhouder van INEOS en INEOS is weer een sponsor van Mercedes."

Jack Plooij bij Radio538

Ook Wolff onthult 'interessante gesprekken'

Nadat Jack Plooij dus wist te melden dat Verstappen gesprekken voert met Mercedes, komt Toto Wolff in China met een soortgelijk statement. Na de race op het Shanghai International Circuit, waar Mercedes slechts twaalf punten wist te scoren, laat Wolff aan Sky Deutschland weten dat hij momenteel 'interessante gesprekken' voert met een aantal coureurs, zowel op de korte als lange termijn. De Oostenrijker kan dan ook niet wachten om een nieuw tijdperk te starten met een nieuwe coureur. Zou Wolff hier Max Verstappen mee bedoelen?

"Er zijn momenteel enkele interessante gesprekken gaande. Interessante opties - op de korte tot lange termijn. Het is zeker super spannend. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar een nieuw tijdperk in te gaan met een nieuwe coureur."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties