F1 Nieuws

Toto Wolff moet Lewis Hamilton ontslaan: 'Een meedogenloze teambaas had dat al gedaan'

Toto Wolff moet Lewis Hamilton ontslaan: 'Een meedogenloze teambaas had dat al gedaan'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff moet Lewis Hamilton ontslaan: 'Een meedogenloze teambaas had dat al gedaan'

Toto Wolff moet Lewis Hamilton ontslaan: 'Een meedogenloze teambaas had dat al gedaan'
Mercedes F1 Media

Volgens Jonathan McEvoy van de Daily Mail moet Mercedes-teambaas Toto Wolff afscheid nemen van Lewis Hamilton. Daarnaast is McEvoy van mening dat Mercedes haar focus moet verleggen en volledig achter George Russell moet gaan staan.

In 2021 vocht Hamilton voor zijn recordbrekende achtste wereldtitel met Max Verstappen. Uiteindelijk ging de titel naar de Nederlander, na een controversieel einde aan het seizoen. Na de race in Abu Dhabi werd het stil vanuit Hamilton. Gedacht werd dat de Brit zou stoppen in de Formule 1, maar niets bleek minder waar. In de eerste dagen van 2022 plaatste Hamilton namelijk een bericht op sociale media waarin hij liet weten terug te zijn voor nieuwe uitdagingen.

Ook Mercedes liet via sociale media weten er vol voor te willen gaan in 2022. Hamilton verdiende immers zijn achtste wereldtitel, zo was de gedachte. Toch zorgde het begin van de nieuwe technische reglementen niet voor de start die Mercedes en Hamilton voor ogen hadden. In 2022 won Mercedes immers slechts één race en werd Hamilton zesde in het rijderskampioenschap, 29 punten achter Mercedes-teamgenoot Russell.

Fout gemaakt door Wolff

Na afloop van het 2022-seizoen liet Mercedes optekenen dat het in 2023 volledig voor de beide wereldtitels wilde gaan. Tot op heden moet Mercedes die doelstelling echter parkeren. De formatie uit Brackley is immers net zo langzaam als een jaar geleden en de achterstand op de kop van het veld is na vijf races al uitgelopen tot 128 punten.

Volgens McEvoy is de vorm van Mercedes in 2023 te wijten aan fouten vanuit Mercedes, met name fouten die zijn gemaakt door teambaas Wolff. Volgens de Britse journalist had Wolff namelijk al in 2020 afscheid moeten nemen van Hamilton. Er is volgens McEvoy te lang doorgegaan met de Britse kampioen, terwijl alle focus allang had moeten liggen op Russell.

"De rit van Russell in Bahrein in 2020 was het moment dat Hamilton zijn status in de Formule 1 begon te verliezen", begint McEvoy, doelend op Russells invalbeurt in Sakhir toen Hamilton niet kon rijden vanwege een corona-infectie.

"Een meedogenloze teambaas had Hamilton op dat moment direct ontslagen. Daarnaast besloot Wolff om Valtteri Bottas aan te houden als tweede coureur. Dat kan gezien worden als een goed voorbeeld van mismanagement in de Formule 1. De vorm van Mercedes op dit moment is hieraan te wijten", aldus McEvoy in zijn column op Daily Mail.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties